ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 02 Μαΐου 2015 Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εκτύπωση

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  με θέμα "Ιστορική αναδρομή για την  ιστορία του εργατικού κινήματος στο Περιστέρι" και βασικούς ομιλητές τον Συγγραφέα-Σκηνοθέτη Νίκο Θεοδοσίου , τον εργάτη συνδικαλιστή Δημήτρη Τσίτκανο και τον δημοσιογράφο Μάκη Γεωργιάδη . 

Στις αρχικές ομιλίες αλλά και στη πλούσια συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν πολλά σημαντικά θέματα ανάμεσα στα οποία η παραχάραξη και αποσιώπηση της πραγματικής ιστορίας του Περιστερίου απο τις καθεστωτικές δυνάμεις και κυρίως απο τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Επίσης η περηφάνια που πρέπει να νιώθει η μεγάλη πλειοψηφία των Περιστεριωτών για τους μεγάλους ταξικούς αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων απο το 1922 μέχρι σήμερα και για τη συμβολή του Περιστεριώτικου λαού σε όλες τις σημαντικές στιγμές που ο Ελληνικός λαός έγραψε ιστορία στις διεκδικήσεις του για ψωμί ,ανθρώπινη κατοικία , δημοκρατία και κοινωνική Δικαιοσύνη . Απο τις προσφυγικές παράγκες μέχρι τις απεργίες στα εργοστάσια την δεκαετία του 70 , απο τη "μάχη του κάρβουνου" μέχρι την κατάληψη στο ΑΛΤΕΡ ,απο το ΕΑΜ μέχρι το Πολυτεχνείο και τις σημερινές κοινωνικές εξεγέρσεις , το πραγματικό Περιστέρι , το Περιστέρι του μόχθου και των καθημερινών ανθρώπων ήταν πάντα παρόν. Και αυτή την ιστορική αλήθεια δε μπορούν να την παραχαράξουν ούτε η "συνωμοσία σιωπής" των καθεστωτικών δυνάμεων , ούτε η "ιλουστρασιόν" προπαγάνδα της δημοτικής αρχής. Τέλος έγινε πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για το παρόν και το μέλλον του εργατικού κινήματος. 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για εκδηλώσεις των οποίων η θεματολογία και η ημερομηνία θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα .

Πιο Δημοφιλή