ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 28 Ιουνίου 2017 Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εκτύπωση

Με αφορμή την απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ και πολλές ερωτήσεις του τύπου «γιατί δεν έχει σκουπίδια το Περιστέρι;» και φυσικά, χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης της πολιτικής Παχατουρίδη στο θέμα των σκουπιδιών. Απλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους και να βλέπουμε το δάσος και όχι το δένδρο...

Το θέμα με τα σκουπίδια στο Περιστέρι είναι απλό, τόσο απλό, που το καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί.

Το Περιστέρι, είναι ο μοναδικός Δήμος στη Δυτική Αθήνα, που έχει σύγχρονο και σε επάρκεια μηχανολογικό εξοπλισμό, σε σημείο τέτοιο που να έχει πλεόνασμα σε αυτοκίνητα και να του δίνει την ευχέρεια να τα παρέχει σε άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα, όπως έκανε και πρόσφατα και το κυριότερο, να αποφεύγεται ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Δείτε τι συμβαίνει στους όμορους Δήμους. Το διπλανό Χαϊδάρι υποφέρει με 3 απαρχαιωμένα αυτοκίνητα και αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, όποιος κάνει μια βόλτα από την Καραϊσκάκη θα τον πιάσει απελπισία. Βέβαια αυτή η κατάντια στο Χαϊδάρι ακούει στο όνομα Μαραβέλιας και είναι αυτός που φρόντισε η καθαριότητα να απαξιωθεί ώστε να δοθεί σε ιδιώτες. Ευτυχώς δεν το κατάφερε και προσπαθεί τώρα ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο Δήμος Ιλίου και αυτός λειτουργεί με στόλο που έχει να ανανεωθεί από την εποχή του Κουκουβίνου και για να τον έχει σε λειτουργία, αναγκάζεται να ξοδεύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε συνεργεία. Το Αιγάλεω μια από τα ίδια, επί Δημαρχίας Καλογερόπουλου έχει να γίνει ανανέωση και γενικά σε όλη την δυτική Αθήνα το ίδιο επικρατεί και πλην του Περιστερίου, όλοι «βράζουν» στο ίδιο καζάνι.

Βέβαια, όλοι αυτοί που δεν έχουν ανανεωμένους στόλους και λειτουργούν κατά τα κοινώς λεγόμενα με «σακαράκες», δεν επιβαρύνουν οικονομικά μόνο τους Δήμους τους, δεν κάνουν πλημμελή αποκομιδή απορριμμάτων, αλλά  ανοίγουν σιγά σιγά, την «πόρτα» προς την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Επιπλέον επιβαρύνουν με την διέλευσή τους, τον Δήμο Φυλής που έχει την ατυχία να φιλοξενεί τα σκουπίδια τους! Μα θα πείτε, πληρώνονται για αυτό! Λάθος, ο καρκίνος δεν πληρώνεται με τίποτα και να θυμηθούμε τι είχε πει ο π. Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης σε Υπουργό και σε Δημάρχους : «Δεν θέλουμε ούτε τα σκουπίδια σας αλλά ούτε και τα λεφτά σας».

Σίγουρα πάντως το κύριο πρόβλημα, δεν είναι η διέλευση των απορριμματοφόρων. Και όμως, κάτι είναι κι αυτό, συμβάλει με τον τρόπο του στην περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής. Για φανταστείτε τι γίνεται με τα πάνω από 1.000 απορριμματοφόρα, που περνούν καθημερινά μέσα από τον οικιστικό ιστό των Άνω Λιοσίων και της Ζωφριάς; Καυσαέρια, θόρυβος, φθορά οδοστρώματος, είναι σε καθημερινή διάταξη. Τέλος πάντων, με αυτά θα ασχοληθούμε σε άλλο δημοσίευμα. Ας πάμε στα του Περιστερίου και να τελειώνουμε με το θέμα. 

Το μεγάλο πλεονέκτημα λοιπόν του Δήμου Περιστερίου είναι, ότι όλος ο στόλος των απορριμματοφόρων είναι μάχιμος λόγω της ανανέωσης και της σωστής και τακτικής συντήρησης, ενώ εποπλέον, δεν επιβαρύνει και την πόλη που φιλοξενεί τα σκουπίδια όλων και φυσικά εννοούμε, το Δήμο Φυλής. Επίσης, η διαχείριση των ανταποδοτικών είναι τέτοια, που αφήνει περιθώρια για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και  συμβασιούχων. Όπως γνωρίζει η «στήλη», όλο το προσωπικό είναι πληρωμένο μέχρι τέλους, σε αντίθεση με άλλους Δήμους που παραμένουν σε ορισμένες περιπτώσεις, μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμεοι.

Έτσι λοιπόν, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Περιστερίου Μαίρη Τσιώτα, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να εκμεταλλεύεται με επιτυχία προς όφελος των Περιστεριωτών, τα ανταποδοτικά και τις δυνατότητες που της παρέχει ο σύγχρονος εξοπλισμός για να παραμένει η πόλη του Περιστερίου καθαρή.

Αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος με την απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ και σε σχέση με άλλους Δήμους...Το Περιστέρι είναι καθαρό!


Υ.Γ. Βέβαια, για όποιον έχει αμφιβολίες για τα παραπάνω, η «στήλη» πολύ ευχαρίστως αναλαμβάνει να κάνει ξενάγηση στο ΧΥΤΑ Φυλής και στην περιοχή, ώστε να δει από κοντά το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείτε στην περιοχή, που διαιωνίζεται πολλά χρόνια και που όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι...

Α.Δ

Πιο Δημοφιλή