ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 25 Απριλίου 2017 Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εκτύπωση

Δελτίο τύπου Αριστερής Κίνησης Περιστερίου    
          

Το τραγικό έλλειμμα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης είναι διαχρονικά μια από τις μεγάλες πληγές του εκπαιδευτικού συστήματος στην χώρα μας.

Από την μία είναι πάγια και διαρκής η απέχθεια των καθεστωτικών δυνάμεων για την πραγματικά ανθρωπιστική μορφωτική διαδικασία. Από την άλλη τα τελευταία 25 χρόνια και ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο των μνημονίων, το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ πρώην ΕΟΚ – ΔΝΤ – αστικών κυβερνήσεων προωθεί την πλήρως εμπορευματοποιημένη «εκπαίδευση» των «καταρτισμένων αμόρφωτων» που έχει στόχο να παρέχει μόνο συγκεκριμένες «δεξιότητες» σύμφωνα με τις εντολές πολυεθνικών πολυκλαδικών μονοπωλίων που θέλουν τα σχολεία και οι σχολές να παράγουν τους μελλοντικούς πειθήνιους σκλάβους τους. Γι’ αυτό άλλωστε και τα καθεστωτικά ΜΜΕ επί δεκαετίες προβάλλουν προκλητικά και μονομερώς την κιτσαρία της δηθενιάς, του σκυλάδικου, της  καγκουριάς, της φτηνοαμερικανιάς και του κάθε λογής σκουπιδο – «λάιφ στάιλ».

Χαρακτηριστικό είναι πως σε όλη την χώρα αυτή τη στιγμή λειτουργούν ΜΟΝΟ τρία (3) καλλιτεχνικά σχολεία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (!) εκ των οποίων μόνο ένα (1) στην Αττική και συγκεκριμένα στον Γέρακα.
Δίνεται τώρα η ευκαιρία να λειτουργήσουν από Σεπτέμβρη άλλα δύο τέτοια σχολεία – ένα στο Κερατσίνι και ένα στο Περιστέρι. Φυσικά για την λειτουργία αυτή καλλιτεχνικού σχολείου στον δήμο μας συμφωνούν και επικροτούν τόσο η τοπική ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων, όσο και η Ένωση Γονέων Περιστερίου. Σε ένα Περιστέρι όπου δεν λειτουργεί γενικά ΚΑΝΕΝΑ σχολείο ειδικής κατηγορίας (μουσικό, αθλητικό, ειδικό) και όπου η δημοτική αρχή έχει πρωτοστατήσει μαζί με τις εκάστοτε μνημονιακές κυβερνήσεις σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων : αν δεν υπήρχαν δυναμικές κινητοποιήσεις μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών – κατοίκων, αυτές οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις θα ήταν πολύ περισσότερες.
Έλα όμως που η δημοτική μας αρχή δείχνει πως ΤΣΙΓΓΟΥΝΕΥΕΤΑΙ το … αμύθητο ποσό των έξι χιλιάδων (6000) ευρώ που πρέπει να διαθέσει προσωρινά για τον σκοπό αυτόν !
Μια δημοτική αρχή που σκορπάει απλόχερα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δημόσιου χρήματος σε ημέτερους εργολάβους, νυχτερινούς διασκεδαστές, πανηγυρτζήδες, κακόγουστες φιέστες, που κοκορεύεται για τα εκατομμύρια  «πλεονάσματος» στον προϋπολογισμό του δήμου, που στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο την Μ. Τρίτη αποφάσισε να δώσει άλλα 800 χιλιάρικα σε ιδιοκτήτες μη οικοδομήσιμων οικοπέδων, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να δώσει έξι ψωροχιλιάρικα προκειμένου να λειτουργήσει δημόσιο καλλιτεχνικό σχολείο στο Περιστέρι – όσο κοστίζει στον δήμο δηλαδή μια μέρα το καρουσέλ του ημέτερου τα Χριστούγεννα και όσο ζητάει ο ημέτερος της πρώην 1ης παιδικής χαράς για μια γαμήλια δεξίωση στο ιδιωτικό του αναψυκτήριο το οποίο του το έφτιαξε η δημοτική αρχή Περιστερίου με δημόσιο χρήμα …
«Καλλιτεχνική παιδεία» και «δημοτική αρχή Παχατουρίδη» προφανώς είναι δυο έννοιες ασυμβίβαστες – φαίνεται πως την απεχθάνονται όπως ο μεθυσμένος το νερό. Ως «τέχνη» και «πολιτισμό» αντιλαμβάνονται μόνο την εύκολη κονόμα των ημέτερών τους βαρόνων της φτηνής διασκέδασης.
Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καλεί τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλες / όλους τις Περιστεριώτισσες / τους Περιστεριώτες σε άμεση αγωνιστική κινητοποίηση για την λειτουργία του καλλιτεχνικού σχολείου στην πόλη μας. Θα θέσουμε το θέμα άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να αποφασιστεί η φιλοξενία και λειτουργία του καλλιτεχνικού σχολείου στο Περιστέρι. Ήδη διακινείται σχετικό κείμενο που υπογράφεται από δημοτικούς συμβούλους.
Η δημόσια δωρεάν καλλιτεχνική παιδεία στο θέατρο, στα εικαστικά, στον κινηματογράφο είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και όχι πολυτέλεια για λίγους κι εκλεκτούς.

Πιο Δημοφιλή