ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 09 Ιουλίου 2015 Κατηγορία: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Εκτύπωση

Με αποτελεσματικό τρόπο ξεπέρασε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και έτσι μεγάλες ποσότητες απομακρύνθηκαν, τόσο από την Αρχαία Ολυμπία, όσο και από κοινότητες του δήμου.

"Η Αρχαία Ολυμπία είναι πλέον καθαρή και οι τουρίστες που την επισκέπτονται καθημερινά, δεν θα βλέπουν σακούλες με απορρίμματα στους δρόμους" ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Γεωργακόπουλος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έχουν ήδη απομακρυνθεί περισσότεροι από 120 τόνοι απορριμμάτων, τόσο από την Αρχαία Ολυμπία, όσο και από κοινότητες του δήμου. "Δώσαμε προτεραιότητα στην Αρχαία Ολυμπία, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας" σημειώνει ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι είναι σε εξέλιξη η αποκομιδή των απορριμμάτων και από όλες τις τοπικές κοινότητες. "Δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι ο δήμος μας έχει 43 τοπικές κοινότητες" προσέθεσε.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, σε καθημερινή βάση απομακρύνονται από όλο τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας περίπου 45 τόνοι απορριμμάτων - και αν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, το πρόβλημα θα έχει αντιμετωπιστεί στο σύνολό του.
Όσον αφορά στην καθυστέρηση που σημειώθηκε, τόσο στην αποκομιδή, όσο και στην απομάκρυνση των απορριμμάτων, αυτή οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν για την μεταφορά των ποσοτήτων σε ΧΥΤΑ του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Παλαίρου θα λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για περίπου τέσσερις μήνες. Μετά την προσωρινή αυτή λύση, υπάρχει πρόταση του ΦΟΣΔΑ για μηχανική διαλογή στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς και αξιοποίηση του υπό κατασκευή ΧΥΤΥ.

Πιο Δημοφιλή