ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2015 Κατηγορία: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Εκτύπωση

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τρίπολη, την οποία καθένας επικροτεί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πρωτεύουσα του Μοριά, η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η πόλη έχει μεταβληθεί σε απέραντο σκουπιδότοπο, η εικόνα της είναι αποκρουστική, η δυσοσμία ανυπόφορη, οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία, ιδιαίτερα για την υγεία ευπαθών ομάδων, ορατοί. Δεν αποκλείεται η εμφάνιση επιδημιών, αφού τα απορρίμματα παραμένουν στους δρόμους και τις πλατείες πάνω από δύο μήνες τώρα. Δικαστικές αποφάσεις, που ορίζουν προσωρινό χώρο εναπόθεσης, δεν υλοποιούνται λόγω της αναμενόμενης αντίδρασης κατοίκων της οριζόμενης περιοχής.
Η Πολιτεία δεν μπορεί να παρακολουθεί ασυγκίνητη μια τέτοια κατάσταση, παρ ́ ότι, βέβαια, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1 ΚΥΑ 50910/2727/2003, η αρμοδιότητα των πρωτοβάθμιων οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξαντλείται στην συλλογή και μεταφορά των αποβλήτων καθώς και στην διάθεσή τους στις εγκαταστάσεις της οικίας διαχειριστικής ενότητας που ορίζεται από τον ΠΕΣΔΑ. H προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση, αξιοποίηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων αποτελεί ευθύνη των Φο.Δ.Σ.Α. και έχει μεταβιβαστεί, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 30 παρ. 5 του Ν.3536/2007, στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Συνεπώς ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
• Προτίθεστε να συγκαλέσετε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμοδίων εμπλεκομένων θεσμικών φορέων: Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δήμαρχο Τρίπολης – εκπροσώπων Φο.Δ.Σ.Α , ΠΕΔ Πελοποννήσου και όποιον άλλον κρίνετε ότι η συμμετοχή του θα βοηθήσει στην άμεση επίλυση του προβλήματος.
• Σε ποιες άλλες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα Δημόσιας Υγείας που δημιουργούνται από την εδώ και πλέον των δύο μηνών παραμονή των απορριμμάτων εντός κατοικημένων περιοχών του Δήμου Τρίπολης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Βλάσης Κωνσταντίνος

Πιο Δημοφιλή