Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία της ΝΔ»

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς διαβούλευση η Κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί νέα υποβάθμιση των συνθηκών ζωής και διαβίωσης των κατοίκων του Περάματος και της Β’ Πειραιά γενικότερα επιτρέποντας σε όλες τις ζώνες προστασίας του όρους Αιγάλεω την κατασκευή εγκαταστάσεων για την επεξεργασία αστικών αποβλήτων, εξαιρουμένης της διάθεσης. Με την τροπολογία αυτή καταργούνται στην ουσία όσες διατάξεις είχαν απομείνει για την προστασία του όρους Αιγάλεω με αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων των περιοχών γύρω από το Σχιστό.

Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση έναν σχεδιασμό που να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων μίας περιοχής που υφίσταται διαδοχικές περιβαλλοντικές κρίσεις κι όχι να νομοθετεί την μετατροπή της πόλης μας σε σκουπιδότοπο της Αττικής. Απαιτούμε από την πολιτεία να προβεί στις κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις, οι οποίες θα τηρούν τα χωροταξικά κριτήρια της δίκαιης κατανομής των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο, οριοθετώντας συγκεκριμένους χώρους, ώστε να υλοποιηθεί ένα νέο λειτουργικό, βιώσιμο οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά μοντέλο διαχείρισής τους.

Ο Δήμος Περάματος αγωνίζεται για την κατάργηση αυτών των διατάξεων που θεσμοθετούν την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής, καθώς και για το δικαίωμα των πολιτών για μία καλύτερη ζωή. Οι πολίτες να είναι βέβαιοι πως θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε μαζί με τους άλλους Δήμους που «ακουμπούν» στο Όρος Αιγάλεω, να προστατεύσουμε το τελευταίο φυσικό απόθεμα της ευρύτερης περιοχής από τις καταστροφικές συνέπειες της κυβερνητικής τροπολογίας.