Συντονισμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και τη διασφάλιση

της δημόσιας υγείας  πραγματοποιήθηκε   από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, τη Δημοτική Αστυνομία και  με τη συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Ιπποδαμείας και στους δρόμους πέριξ της Κυριακάτικης Αγοράς. 

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν παράνομα προϊόντα, τα οποία καταστράφηκαν εντός των  απορριμματοφόρων του Δήμου.  Στη συνέχεια, εργαζόμενοι  της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει τις συντονισμένες δράσεις, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και την προστασία της δημόσιας υγείας. Αν και το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στην πλατεία Ιπποδαμείας και τη γύρω περιοχή έχει εξομαλυνθεί, είμαστε εδώ και αντιμετωπίζουμε άμεσα το παρεμπόριο, ενώ παράλληλα τα συνεργεία του Δήμου προχωρούν σε εκτεταμένο καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων. Έχω ξαναπεί πως δεν πρόκειται να ανεχτούμε φαινόμενα παρεμπορίου που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να παρεμβαίνουμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε - στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας - και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. την ευνομία, την καθαριότητα, την εύρυθμη λειτουργία και την απρόσκοπτη διέλευση στην κεντρική αυτή περιοχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη δράση».

Ο  Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του,  επεσήμανε:

«Άλλη μία συντονισμένη επιχείρηση απομάκρυνσης όλων των παράνομων εμπόρων πραγματοποιήθηκε. Η κατάσταση αυτή είχε ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Παρατηρούμε διάφορες  παράνομες δραστηριότητες γύρω από τον χώρο της Κυριακάτικης Αγοράς. Ήρθε η ώρα πάλι να αναλάβουμε δράση και οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν, προκειμένου η περιοχή να καθαριστεί, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν.  Οφείλουμε να το κάνουμε, γιατί  πρόκειται για ένα κεντρικό σημείο - είναι η είσοδος και η έξοδος της πόλης - και πρέπει να διατηρείται καθαρό, χωρίς παράνομες δραστηριότητες».  

H Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, ανέφερε:

«Σε μια ακόμη συντονισμένη επιχείρηση προχωρήσαμε στην περιοχή γύρω από το παζάρι,. Η Δημοτική Αστυνομία, παρά το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της μεριμνά, σε καθημερινή βάση, για την αποκατάσταση των λειτουργιών της πόλης. Η προσπάθειά μας για την αποτροπή εμφάνισης παραβατικών συμπεριφορών είναι διαρκής. Ο Πειραιάς πρέπει να έχει την εικόνα που του αξίζει και εργαζόμαστε καθημερινά γι’  αυτό».