Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χθες χαιρετισμό στην ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης που αφορά στη δημιουργία

της  Ιπποδαμείου στεγασμένης αγοράς τροφίμων στο παλαιό αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ.

Την παρουσίαση διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.) και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία για την μελέτη, την οποία  εκπόνησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.). Το έργο έχει την υποστήριξη της  Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά  και του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την  ικανοποίησή του για τη σύμπνοια που υπάρχει σε σημαντικά ζητήματα μεταξύ των θεσμικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων στον Πειραιά, λέγοντας πως η ενότητα αυτή έχει θετικά αποτελέσματα και συμβάλλει στην πρόοδο της πόλης.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η Ιπποδάμειος στεγασμένη αγορά τροφίμων θα αποτελέσει  ένα σημαντικό έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα για τον Πειραιά. Ωστόσο σημείωσε πως για να προχωρήσει η δημιουργία της, θα πρέπει να επιλυθούν θέματα γραφειοκρατικών διαδικασιών και συναρμοδιοτήτων. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε σε Ευρωπαϊκές πόλεις όπου υπάρχουν κλειστές αγορές τροφίμων τις οποίες επισκέπτονται πολλοί τουρίστες, λέγοντας πως μπορεί να γίνει το ίδιο και στον Πειραιά και η νέα αγορά να λειτουργήσει ως τοπόσημο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε ότι το έργο ξεκίνησε από την κοινή επιθυμία όλων και έφτασε σε ένα τελικό στάδιο μετά από ενέργειες του τέως Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη. Ανέφερε ότι το Ε.Β.Ε.Π. και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά αναλαμβάνουν πολλές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της πόλης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουν συντεταγμένα για να υπάρξει άλλη μία δομή-πόλος έλξης στον Πειραιά. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης εξέφρασε την ελπίδα ότι και η σημερινή κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη μας, χαρακτήρισε ως θετικό  γεγονός την ανακοίνωση της  «MSC Cruises», ότι το 2021 θα ξεκινήσει κρουαζιερόπλοιό της με «home port» το λιμάνι του Πειραιά. Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκομίσει οφέλη ο Πειραιάς από τον τουρισμό και από τους εκατομμύρια επισκέπτες που φτάνουν στην πόλη, είναι να γίνει λιμάνι αφετηρίας και λήξης της κρουαζιέρας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί - όπως είπε -τα τρία με τέσσερα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας πως πρέπει να έχει αλλάξει  η πόλη προς το καλύτερο για να μπορέσει να αποτελέσει ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Μάλιστα  ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και άλλων εγκαταλελειμμένων κτηρίων όπως το κτήριο της Ραλλείου, το εργοστάσιο Ρετσίνα στη Θηβών κ.α., θα συμπληρώσουν  το «πάζλ» που θα καταστήσει την πόλη ακόμη πιο λειτουργική.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, συνεχάρη το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά και το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ε.Σ.Ε.Ε. για τη μελέτη, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα συμβάλει, στο βαθμό των δυνατοτήτων της, προκειμένου να υλοποιηθεί  το  σημαντικό αυτό έργο για την πόλη.