Το Οικολογικό Πάρκο «Ελαιώνα» στο Ρέντη , «άνοιξε την αγκαλιά του» για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.

Ένας νέος πνεύμονας πρασίνου και ψυχαγωγίας για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά είναι πια γεγονός. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με ποδηλατοβόλτα και συναυλία του Θοδωρή Κοτονιά.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει: «Πρόκειται για ένα πρότυπο Οικολογικό Πάρκο με πολλαπλές χρήσεις αναψυχής, και άθλησης, με πρόβλεψη για την άνετη πρόσβαση πεζών και ΑμεΑ σε όλους τους χώρους του . Ένας νέος πνεύμονας πρασίνου και ψυχαγωγίας είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους δημότες και γιατί όχι να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από την ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά». Το Οικολογικό Πάρκο «Ελαιώνα» στο Ρέντη είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.462.580,95 € με ΦΠΑ. Σ’αυτή την έκταση των 4 στρεμμάτων έχει κατασκευαστεί ένα δίκτυο πεζοδιαδρόμων, περιμετρικά του πάρκου που θα χρησιμοποιούνται για περπάτημα και τρέξιμο και θα αποτελούν την «πύλη» και σε άλλους θεματικούς χώρους ψυχαγωγίας, αναψυχής και άθλησης για όλες τις ηλικίες (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες).

Το πάρκο έχει δυο εισόδους, η κεντρική από την πλατεία Ελευθερίας και μια μικρότερη από την οδό Κουμουνδούρου και θα φωτίζεται με ηλιακή ενέργεια. Ακόμη έχει διαμορφωθεί ειδική πίστα για ποδήλατο, πατίνι ή skate σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ασφάλειας. Το ειδικό όργανο αναρρίχησης που έχει τοποθετηθεί προσφέρεται για την εκγύμναση και διασκέδαση των παιδιών. Στο Οικολογικό Πάρκο έχει φυτευτεί ένας μεγάλος αριθμός δέντρων, θάμνων και φυτών με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η βιοκλιματικότητά του. Ακόμη σε μια μεγάλη έκταση γκαζόν, οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.