Το Θεμιστόκλειο συγκρότημα του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ) στη Νίκαια,

εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες στο πρώην Σπίτι της Άρσης Βαρών, γεγονός που σηματοδοτεί μια σειρά αλλαγών στην εικόνα της πόλης. Το Πανεπιστήμιο Πειραιά ξεκίνησε στη Νίκαια το Σεπτέμβριο του 2021 κι από τότε ως και σήμερα με την προσθήκη του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Τουριστικών Σπουδών καθώς και των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Τμημάτων, μετεξελίχθηκε σε κέντρο εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Μέχρι σήμερα έχει αξιοποιηθεί το ¼ του χώρου από τα 44 στρέμματα και στα υπόλοιπα ¾ πρόκειται να δημιουργηθούν άμεσα:

• 9 πλήρως εξοπλισμένα μεγάλα αμφιθέατρα 200-400 ατόμων

• 1 σύγχρονο συνεδριακό κέντρο 1.000 ατόμων με συνοδευτικούς χώρους • Σύγχρονη βιβλιοθήκη τουλάχιστον 2.000 μ2

• 40 περίπου κοιτώνες φιλοξενίας επισκεπτών

• 60 χώροι που μπορούν να στεγάσουν εργαστήρια ή start-ups.

• Χώρος εστιατορίου με πλήρη εξοπλισμό.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει: «Με το πανεπιστημιακό συγκρότημα στο άλλοτε Στάδιο Άρσης Βαρών, η πόλη μας απογειώνει τη λειτουργική ταυτότητά της γεγονός που μας γεμίζει περηφάνια και συγκίνηση. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατάκτηση και ο Δήμος μας θα εξακολουθεί να στηρίζει και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την μετεξέλιξη του Πανεπιστημίου Πειραιά που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Άγγελος Κότιος με αφορμή τα εγκαίνια του Θεμιστόκλειου συγκροτήματος του ΠΑΠΕΙ σημειώνει: «Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου στη Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα στον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη ο οποίος εξ αρχής κατέβαλλε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Μαζί θα προχωρήσουμε ώστε να καταστεί το Θεμιστόκλειο συγκρότημα ένα σύγχρονο campus με πολλαπλά οφέλη για τη Νίκαια».