Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και

Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…». Οι μικροί βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις, δράσεις που συνδέονται με έργα των δύο συγγραφέων: της Άλκης Ζέη και της Ζώρζ Σαρή.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο χώρο της βιβλιοθήκης (Μπιχάκη 15). Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Είσοδος με προεγγραφή στο τηλ. 2104838374 Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και φέτος περιλαμβάνει την ενότητα «Το Ραδιόφωνο της ΚΕ» με συνεντεύξεις ανθρώπων που γνώρισαν τις δύο συγγραφείς και μοιράζονται σημαντικές στιγμές που έζησαν μαζί τους. Τέλος, οι ηχογραφημένες αναγνώσεις θα oδηγήσουν τους αναγνώστες στην πιο κοντινή βιβλιοθήκη και όλοι θα μπορούν να τις ακούσουν οποιαδήποτε στιγμή απλά σκανάροντας ένα QRcode.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ, και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2023gr και #forEBEr.