Υπογράφηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη,

η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία παραχωρείται κατά χρήση στο Δήμο Κορυδαλλού, η απαλλοτριωμένη από τη ΓΓΑ έκταση 115 στρεμμάτων στο Σχιστό Κορυδαλλού (πρώην Λατομεία). Η υπογραφή της ΚΥΑ πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Κορυδαλλού Νίκου Χουρσαλά, ενώ ακολούθησε ενημέρωση των εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων της πόλης, για την σημαντική αυτή εξέλιξη που αποτελεί καθοριστικό βήμα για την αξιοποίηση της έκτασης. Στη συνέχεια ακολούθησε αυτοψία του χώρου, εντός του οποίου θα κατασκευαστεί ένας σημαντικός πόλος αθλητισμού, για το σύνολο του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε: «Χαίρομαι που επί της θητείας μου, επιτέλους, ολοκληρώνεται αυτό το ζήτημα, το οποίο ανατρέχει περισσότερο από 20 χρόνια πριν και σήμερα κάνουμε το ξεκίνημα, την αρχή της υλοποίησής του για να εξυπηρετηθούν οι εξής ανάγκες:

* Η ανάπτυξη τόσο του τοπικού αθλητισμού όσο και της ευρύτερης αθλητικής οικογένειας.

* Η αξιοποίηση μιας μέχρι τώρα ανενεργής επένδυσης.

* Η ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών με την δημιουργία ευρείας-ολυμπιακής κλίμακας έργων

* Η ενίσχυση της αθλητικής παιδείας των κατοίκων του Δήμου αλλά και του Λεκανοπεδίου.

* Η μελλοντική χρήση των εγκαταστάσεων, που θα ανεγερθούν από τοπικές αλλά και εθνικές ομάδες και ομοσπονδίες, με συνεργασία Δήμου, ΓΓΑ και Αθλητικών Φορέων.

Μάλιστα, έχω συζητήσει με τον Δήμαρχο και φίλο, Νίκο Χουρσαλά, για την υπογραφή ενός «Συμφώνου Συνεργασίας» ώστε όλοι μαζί, σε στενή συνεργασία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Δήμο Κορυδαλλού, της Περιφέρειας Αττικής, και των τοπικών σωματείων και φορέων, να ενώσουμε δυνάμεις για τη δημιουργία ακόμα ενός αθλητικού πόλου του Λεκανοπεδίου». Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς δήλωσε τα εξής: «Σήμερα, Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, είναι μία ιστορική μέρα για την πόλη του Κορυδαλλού. Είναι η μέρα που ο Δήμος μας «μεγαλώνει» κατά 115 στρέμματα γης, τα οποία μας παραχωρούνται κατά χρήση, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε – επιτέλους - μετά από 20 χρόνια, παραλείψεων και αστοχιών, να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο της πόλης. Να αποκτήσουμε στην παραμελημένη για χρόνια περιοχή του Σχιστού, έναν μοναδικό χώρο άθλησης που θα είναι ανοικτός στο σύνολό του, ώστε να τον απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Κορυδαλλού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που από την πρώτη στιγμή, έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον προκειμένου να ολοκληρωθεί, ταχύτατα, η σύνθετη διαδικασία της παραχώρησης. Συνεργαστήκαμε συστηματικά και δώσαμε από κοινού μία λύση που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του έργου κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων, κυρίως όμως επιτρέπει την άμεση αναβάθμιση της έκτασης που είχε μετατραπεί σε εστία παραβατικότητας, εγκατάλειψης και παρακμής. Ο Δήμος Κορυδαλλού με την σημερινή απόφαση, καθίσταται από συνοδοιπόρος, οδηγός στην εξέλιξη και υλοποίηση του έργου. Πλέον έχουμε την ευθύνη να αξιοποιήσουμε την έκταση. Θα το κάνουμε, εργαζόμενοι μεθοδικά, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης ώστε ο Κορυδαλλός μας να γίνει η πόλη που δεσμευτήκαμε όταν αναλάβαμε τη διοίκησή της».