"Σημαντική καθυστέρηση παρουσιάζεται στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που σχεδιάσαμε,

μελετήσαμε, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και αναθέσαμε ως προηγούμενη διοίκηση του δήμου, όπως το πάρκο στις πρώην γυναικείες φυλακές και το κολυμβητήριο. Για παράδειγμα το έργο του πάρκου 10 στρεμμάτων στην έκταση που ανήκε στις γυναικείες φυλακές, δίπλα στη Γρ. Λαμπράκη. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας για τον Κορυδαλλό που ξεκίνησε επί διοίκησης μας, το 2019.

Το μοναδικό αυτό πάρκο στην ευρύτερη περιοχή, θα έχει ως σημείο αναφοράς μια πρωτότυπη υδάτινη κατασκευή, πάνω και γύρω από την οποία αναπτύσσονται παρεμβάσεις για περίπατο, παιχνίδι και αναψυχή. Φιλοδοξία μας ήταν, το πάρκο να γίνει ένας «μικρός παράδεισος» για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για τα παιδιά με αναπηρίες, με 2 μεγάλες σύγχρονες παιδικές χαρές. Το 2019, ο πρώην δήμαρχος και τότε επικεφαλής της παράταξης μας,Σταύρος Κασιμάτης, εκφράζοντας τη συγκίνηση του στην έναρξη των εργασιών, τόνιζε " ...το νέο πάρκο είναι ένα έργο - ορόσημο στον πολύχρονο αγώνα μας για την απομάκρυνση των φυλακών.

Εκεί που πριν 14 μήνες υπήρχαν οι δύο πτέρυγες των γυναικείων φυλακών, δημιουργούμε, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 4.500.000 ευρώ, ένα πρότυπο πάρκο που βελτιώνει το περιβαλλον και τη ποιότητα ζωής όλων». Μετά την αλλαγή διοίκησης στις δημοτικές εκλογές η παράταξη μας "Πολίτες για τον Κορυδαλλό", συνέχισε να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των μεγάλων έργων με επιτόπου επισκέψεις δημοτικών συμβούλων και μελών μας. Μάλιστα για χάρη αυτών των έργων, ως αντιπολίτευση με μια κίνηση που ξεπέρασε τα συνηθισμένα, ψηφίσαμε τον δημοτικό προϋπολογισμό 2021, ώστε να δωσουμε το μήνυμα της υποστήριξης στα έργα.

Ο νέος επικεφαλής της παράταξης μας και υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, με τρεις διαδοχικές παρεμβάσεις του στο δημοτικό συμβούλιο ζήτησε εξηγήσεις από τη σημερινή διοίκηση του δήμου για τις καθυστερήσεις στα έργα και τονισε "... η καθυστέρηση είναι σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών. Σας παραδώσαμε μεγάλα έργα σε εξέλιξη, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Σας ζητούμε να ασχοληθείτε επιτέλους σοβαρά με αυτά".

*Η Ελένη Γαλανοπούλου, είναι δημοτική σύμβουλος, για πολλά χρόνια υπεύθυνη των δημοτικών παιδικών σταθμών.