Άνοιξαν σήμερα τα σχολεία της πόλης μας για να υποδεχθούν, αρχικά, τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου και στη συνέχεια τις υπόλοιπες τάξεις,

με την ευχή να ξεπεράσουμε οριστικά το πρόβλημα του κορωνοϊού και να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά ομαλά. Ο Δήμος Κορυδαλλού, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τη Σχολική Επιτροπή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να τηρηθούν συστηματικά οι οδηγίες των ειδικών και οι κανόνες υγιεινής. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις στους αύλειους χώρους των σχολείων, οι οποίες θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ σε κάθε σχολείο υπάρχει επάρκεια αντισηπτικών και έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον καθημερινό σχολαστικό καθαρισμό των σχολικών αιθουσών και στον εξαερισμό τους.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς επισκέφθηκε τα Λύκεια, συνομίλησε με τα παιδιά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους και έδωσε σε κάθε μαθητή μάσκα, που κατασκευάστηκε από τα εργαστήρια τέχνης του Δήμου (ΕΡΤΕΚΟ) και ατομικό αντισηπτικό. Δήλωσε επίσης: «Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα κλειστά κυλικεία, σε κάθε μαθητή θα δίνεται καθημερινό σνακ, που μας προσέφερε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, το οποίο και ευχαριστώ ιδιαιτέρως. Είμαι σίγουρος ότι με την συνεργασία όλης της σχολικής κοινότητας θα ανταπεξέλθουμε σε αυτή τη δυσκολία και οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τους εκπαιδευτικούς μας που κάτω από δύσκολες συνθήκες, κρατάνε στο ύψος της τη δημόσια εκπαίδευση».