Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Κορυδαλλού με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών

με στόχο την αξιολόγηση της συνολικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά και την ενημέρωση και λήψη μέτρων με βάση τις τελευταίες οδηγίες που έχει λάβει ο Δήμος Κορυδαλλού από τα αρμόδια υπουργεία και τον ΕΟΔΥ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης σας ενημερώνουμε αναλυτικά και υπεύθυνα για τα εξής:

- Στο Δήμο Κορυδαλλού ΔΕΝ υπάρχει μέχρι σήμερα κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τη πόλη μας. Αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμό, αντίθετα όλες οι υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

- Μετά τα νέα προληπτικά μέτρα που λήφθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για το περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας κορωναϊού αναστέλλεται για 4 εβδομάδες (έως 3 Απριλίου 2020) η λειτουργία των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων – ΚΑΠΗ Κορυδαλλού. Αναστέλλεται επίσης, η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων για 2 εβδομάδες καθώς και η διεξαγωγή μαζικών εκδηλώσεων, επισκέψεων και εκδρομών .

- Αναφορικά με τις σχολικές μονάδες, ολοκληρώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο η προληπτική απολύμανση όλων των χώρων με ιδιαίτερη σχολαστικότητα από εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού. Τα απολυμαντικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τους αρμόδιους φορείς για τη συγκεκριμένη χρήση. Σε διαρκή συνεννόηση με τις διευθύνσεις των σχολείων φροντίζουμε να διαθέτουν απολυμαντικά και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας της υγείας όπως ο τακτικός αερισμός των σχολικών αιθουσών.

- Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων είναι αποκλειστική απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας. Ο Δήμος Κορυδαλλού δεν έχει τη δυνατότητα να αναστείλει τη λειτουργία τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το σύνολο της σχολικής κοινότητας (Διευθυντές σχολικών μονάδων, σχολικές επιτροπές, συλλόγους γονέων κτλ) προκειμένου ανά πάσα στιγμή να μπορεί να παρέμβει δρώντας αποτρεπτικά στη πιθανή διασπορά του ιού.

- Πραγματοποιήθηκε προληπτική απολύμανση σε όλους τους δημοτικούς χώρους και κτίρια όπως παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι, δημοτικές υπηρεσίες κτλ. Επίσης, σε όλους τους χώρους υπάρχουν διαθέσιμα απολυμαντικά για τους πολίτες που τους επισκέπτονται ενώ δόθηκαν σαφείς οδηγίες για το σχολαστικό καθαρισμό τους.

- Συνεχίζεται η διανομή ενημερωτικού εντύπου με όλες τις οδηγίες για τα μέτρα ατομικής υγιεινής και πρόληψης που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες.

Ο Δήμος Κορυδαλλού λαμβάνει κάθε μέτρο που είναι δυνατό για τη προάσπιση της δημόσιας υγείας καλώντας τους συμπολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία, χωρίς κινήσεις πανικού και επιδεικνύοντας συμπεριφορά κοινωνικής υπευθυνότητας.