Απουσία ρευστότητας, μείωση τζίρου πάνω από 50%, ανησυχία για το «αύριο» συνθέτουν την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην

αγορά, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», στις 19/06/2020.

Η εικόνα αυτή ήταν έκδηλη κατά την περιοδεία του Ε.Ε.Α. σε 15 Δήμους της Αττικής, για τη δωρεάν διανομή υγειονομικού υλικού (μάσκες και αντισηπτικά), εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι αν η κυβέρνηση δεν στηρίξει εδώ και τώρα, ουσιαστικά και με πράξεις, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τότε πολύ σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με  εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και πάνω από 250.000 ανέργους.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ενοικίων επανέλαβε τη θέση του Ε.Ε.Α. για παράταση του μέτρου της μείωσης κατά 40% έως το τέλος του χρόνου, με παράλληλη στήριξη των ιδιοκτητών ακινήτων.

Σε ό,τ αφορά το Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. χαρακτήρισε θετική τη στήριξη της απασχόλησης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι μειωμένοι – κατά 30%- μισθοί των εργαζομένων που θα ενταχθούν σε αυτό, θα έχουν ανάλογη αρνητική επίπτωση και στην κατανάλωση. Σημείωσε ακόμη ότι πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που αφορά στις ενεργές επιχειρήσεις, τη στιγμή που το 30% των επιχειρήσεων στην εστίαση και το 40% αυτών στον τουρισμό, παραμένουν κλειστές.