ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκτύπωση

Δημοσιονομικά, αλλαγές στην αγορά εργασίας και ελάφρυνση χρέους ήταν τα βασικά θέματα της συνάντησης που είχε χθες το πρωί ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα κ. Ντέλια Βελκουλέσκου.

Με την ευκαιρία της «τυπικής» αξιολόγησης του άρθρου IV, που κάνει το Ταμείο για όλες τις χώρες-μέλη του. Ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία η αξιολόγηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι τα στοιχεία που συλλέγει αυτές τις ημέρες η ομάδα του Ταμείου θα χρησιμοποιηθούν και για την αναθεωρημένη έκθεση βιωσιμότητας του χρέους που θα δώσει στη δημοσιότητα το ΔΝΤ μάλλον μετά την ετήσια σύνοδο στην Ουάσιγκτον
Στο θέμα αυτό ο υπουργός Οικονομικών είχε χθες την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι το ΔΝΤ παραμένει αμετακίνητο στη θέση του ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα ελάφρυνση του χρέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ επανέλαβε τη θέση του Ταμείου ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα από τις αυξήσεις φόρων είναι επισφαλές λόγω της χαμηλής φοροδοτικής ικανότητας επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Τόνισε ότι στις πρόσφατες φορολογικές αλλαγές δεν υπήρξε ικανή διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ότι στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης θα πρέπει να εξεταστεί ένα δεύτερο πακέτο περικοπής φοροαπαλλαγών.
Σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό, το ζητούμενο για το ΔΝΤ είναι να γίνουν περικοπές και στις υφιστάμενες συντάξεις, καθώς ο νόμος που ψηφίστηκε περικόπτει μόνο τις μελλοντικές, αφήνοντας αρκετό περιθώριο για δημοσιονομικές αποκλίσεις.
Στο θέμα της αγοράς εργασίας και αναφερόμενη και στην συνάντηση που είχαν οι θεσμοί με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο υπεραμύνθηκε των απαιτήσεων του Ταμείου για ομαδικές απολύσεις, επαναφορά της ανταπεργίας και αναθεώρηση του συνδικαλιστικού νόμου, τα οποία όμως απέρριψε σε πρώτη φάση ο Ελληνας υπουργός Εργασίας. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι στο πλαίσιο της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρχει η ευελιξία σε ό,τι αφορά τον προσδιορισμό του κατώτερου μισθού, σε κάθε κλάδο οικονομικής δραστηριότητας ξεχωριστά, ώστε να βελτιωθεί ο ρυθμός της απασχόλησης.
Όλα ή τίποτα
Στο μεταξύ, παρά την πρόοδο που διαπιστώνουν κοινοτικοί αξιωματούχοι σχετικά μετά τη μίνι αξιολόγηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκαθάριζαν ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει όταν υλοποιηθούν και τα 15 προαπαιτούμενα του συμπληρωματικού Μνημονίου.
Αυτό τόνιζε χθες κοινοτική πηγή, στις Βρυξέλλες, αναφερόμενη στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, εκτιμώντας ότι είναι εφικτή η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων εντός του χρονοδιαγράμματος μέχρι το τέλος του μήνα.
«Στην Αθήνα καταγράφηκε πρόοδος, επιβεβαιώνοντας την κινητικότητα των τελευταίων ημερών από την πλευρά της κυβέρνησης», ανέφερε κοινοτική πηγή, προσθέτοντας ότι το διάστημα που απομένει μέχρι την προσεχή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (EWG) του Eurogroup, στις 29 Σεπτεμβρίου είναι επαρκές για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πιο Δημοφιλή