ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 08 Αυγούστου 2018 Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκτύπωση

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), με ανακοίνωσή της προσπαθεί να εξηγήσει γιατί δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν οι φήμες των τελευταίων ημερών για επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων. 

Σε ορισμένα νησιά, η τιμή της αμόλυβδης έχει αγγίξει τα 1,8 € το λίτρο. Η συνεχής αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία στα καύσιμα, που ισχύει στη χώρα μας, απογειώνουν τις τιμές στη λιανική και αναμένεται, σύμφωνα με τους ειδικούς να ανέβουν κι άλλο. 

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η μέση τιμή στην Ελλάδα, στις 31 Ιουλίου ήταν στα 1,65 € / λίτρο. Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι το ποσοστό κέρδους των εποχικών πρατηριούχων στα νησιά με τις υψηλές τιμές, δεν ξεπερνά μικτά το 5% – 8%. Όλα τα υπόλοιπα είναι οι φόροι και το κόστος του διυλιστηρίου. Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση ότι η σημερινή τιμή της Αμόλυβδης 95 oct είναι: (τιμή κόστους προϊόντος + φόροι) 1,210 + 24% ΦΠΑ= 1,500. Όταν η μέση λιανική στην Ελλάδα είναι 1,650 €. 
Στη διαφορά που προκύπτει μεταξύ διυλιστηρίου και λιανικής πώλησης στο πρατήριο εμπεριέχονται, το κέρδος της Εταιρείας Εμπορίας, το μεταφορικό κόστος και το κέρδος του Πρατηρίου. Γι’ αυτούς τους λόγους υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να υπάρξει πλαφόν στην τιμή της βενζίνης. Ας δούμε τώρα τι τιμές επικρατούν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σήμερα. 


Ακριβότερη εμφανίζεται η Ισλανδία με 1,8 €/λίτρο, ακολουθούν η Νορβηγία με 1,74€/λίτρο Οι κάτω χώρες, μαζί με την Ελλάδα με 1,65€/λίτρο. Δείτε τώρα άλλες χώρες με πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο των πολιτών τους, (καμία σχέση με της Ελλάδας), πόσο πληρώνουν το λίτρο την αμόλυβδη. 
Η Γαλλία 1,52€/λίτρο 
Γερμανία 1,41€/λίτρο 
Ελβετία 1,40€/λίτρο  
Αυστρία 1,27€/λίτρο 


Ενώ η Τουρκία μόλις 1,20€/λίτρο και η Λευκορωσία έχει την πιο φτηνή βενζίνη με 0,57€/λίτρο Τώρα, τα Σκόπια ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τα, πωλούν την αμόλυβδη στα 1,13€/λίτρο. Πώς να μη ξενιτεύονται οι συμπολίτες μας στη Βόρεια Ελλάδα για ένα ρεζερβουάρ βενζίνη των 60 λίτρων, όταν γλιτώνουν με κάθε γέμισμα γύρω στα 31,5€. Διανύουν μερικά χιλιόμετρα και εξοικονομούν ένα καλό μεροκάματο. Δεν είναι και μικρή υπόθεση! 
Το ίδιο γίνεται και με τους συμπολίτες μας στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Όχι θα παριστάνουν τα κορόϊδα της Ευρώπης. Να πληρώνουν οι ανεπτυγμένοι Γερμανοί, Αυστριακοί, Ελβετοί και Γάλλοι, φτηνότερη βενζίνη από την Ελλάδα της συμφοράς, της φτώχειας και των μνημονίων. Δεν είμαστε καλά!

Πιο Δημοφιλή