Στο πορτ παγκάζ ενός ταξί και στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου φορτωμένο με φρούτα και

λαχανικά βρήκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών πάνω από 70 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Με την αξία της, αν προλάβαιναν να την πουλήσουν, να φτάνει τις 700 χιλιάδες ευρώ, ο 48χρονος Αλβανικής καταγωγής οδηγός ταξί και ο 31χρονος έμπορος φρούτων και λαχανικών, έχασαν την ευκαιρία να κάνουν… «καλά Χριστούγεννα». Οι αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών όταν σταμάτησαν το ταξί στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεν ήθελαν να τους μεταφέρει κάπου. Ακινητοποίησαν τον 48χρονο και βρήκαν στο αυτοκίνητο του «21 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες -24- κιλά και -400- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης». Σχεδόν ταυτόχρονα, σε άλλη επιχείρηση στο Νέο Ηράκλειο, εντόπισαν τον 31χρονο να κινείται με το φορτηγάκι του γεμάτο φρούτα και λαχανικά. Όμως είχε και άλλα… «γεωργικα» προϊόντα και συγκεκριμένα «40 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες -48- κιλά και -900- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης». 

Πέρασαν χειροπέδες και στους δυο και ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους, σε μια αποθήκη αλλά και στα μέσα μεταφοράς των συλληφθέντων. βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 

  • -8- γραμμ. κοκαΐνης, 
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών που περιείχαν -2- κιλά και -800- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης και -40- κιλά και -190- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 
  • -3- αυτοσχέδια τσιγάρα με περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη, 
  • -3- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 
  • το χρηματικό ποσό των -1050- ευρώ, 
  • -10- κινητά τηλέφωνα. 

Οι δυο συλληφθέντες ήταν άγνωστοι στις διωκτικές αρχές και με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Ωστόσο, η έρευνα των αρχών συνεχίζεται καθώς αναζητούν ένα ακόμα πρόσωπο, το οποίο το θεωρούν πολύ σημαντικό, και προέκυψε κατά την εξέλιξη της υπόθεσης.