Σε μια επίθεση δίχως προηγούμενο είχε προχωρήσει προ εβδομάδων ένας ιερέας στην Καλλιθέα

σε βάρος μιας άνεργης τρανς γυναίκας, με αποτέλεσμα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να διατάξει σχετική έρευνα.

Σήμερα, Τετάρτη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το βίντεο με τη χυδαία επίθεση προς την τρανς γυναίκα, η οποία είχε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για το συσσίτιο, όμως ο ιερέας της εκκλησίας αρνήθηκε να της προσφέρει φαγητό, αποκαλώντας τη «άντρα με β@@@α».

Το συμβάν προκάλεσε την αντίδραση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ο οποίος διεμήνυσε στον… ιερέα του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, αλλά και σε όσους έχουν παρόμοιες απόψεις, ότι κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού και η Εκκλησία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη «ανεξαρτήτως διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του, είτε στη φυλή του, είτε στο χρώμα του, είτε στο θρήσκευμά του, είτε στις πεποιθήσεις του».

Ανέφερε στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος: «Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του, είτε στη φυλή του, είτε στο χρώμα του, είτε στο θρήσκευμά του, είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».