Μέτρο ανακούφισης για τις επιχειρήσεις εστίασης στη Γλυφάδα μετά από συνεννόηση του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου με τον Δήμαρχο κ. Γ. Παπανικολάου

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Γλύφαδας κ. Γιώργο Παπανικολάου, του επισήμανε την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ο κ. Παπανικολάου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Προέδρου του Ε.Ε.Α. τονίζοντας ότι θα στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο Δήμο του, ενώ με δήλωση του ανακοίνωσε την άμεση μείωση των τελών για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων από τις επιχειρήσεις εστίασης για το προσεχές δύσκολο διάστημα και την πλήρη απαλλαγή τους για το χρονικό διάστημα που παρέμειναν κλειστές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει στείλει επιστολή με την κατάθεση του συγκεκριμένου αιτήματος προς τους Δημάρχους και άλλων περιοχών της Αττικής, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος μελετά το θέμα.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Γιώργου Παπανικολάου για την στήριξη που παρέχει στις επιχειρήσεις εστίασης του δήμου του:

«Μέτρα ανακούφισης για όλες τις επιχειρήσεις εστίασης στη Γλυφάδα:

50% μείωση τελών για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων για το προσεχές διάστημα, 100% απαλλαγή για το προηγούμενο διάστημα που παρέμειναν κλειστές.

Εξηγώ αμέσως: Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα πλησιάζει. Οι επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, καφέ, κλπ.) θα αργήσουν πολύ να επιστρέψουν στην πλήρη κανονικότητα, όπως ακριβώς δηλαδή λειτουργούσαν μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ο Δήμος Γλυφάδας από την πρώτη στιγμή στάθηκε έμπρακτα δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε επιχείρηση της πόλης μας. Το ίδιο θα συνεχίζουμε να κάνουμε αδιάλειπτα. Για όσο διάστημα τα καταστήματα εστίασης δεν μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως, μειώνουμε κατά 50% τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων που πληρώνουν.

Επίσης, για όσο διάστημα παρέμειναν κλειστές θα υπάρξει πλήρης απαλλαγή χρέωσης.

Το μέτρο αυτό – απολύτως κοστολογημένο – θα εισαχθεί προς ψήφιση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο και θα εφαρμοστεί άμεσα. Είμαστε δίπλα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της πόλης μας, που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση αυτή »