Πριν μερικούς μήνες άγνωστοι έκλεψαν την προτομή του Βασίλη Αργυρόπουλου από την πλατεία Κέννεντυ.

Ο Βασίλης Αργυρόπουλος (1894-1953) υπήρξε κορυφαίος κωμικός ηθοποιός, πρωταγωνιστής και θιασάρχης του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου. Είχε τιμηθεί από τον Βασιλιά Παύλο καθώς και από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Στην εκατονταετηρίδα από τη γέννησή του τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τον τίμησαν με έκδοση σχετικού αναμνηστικού γραμματοσήμου.

Δημιουργός της προτομής του Βασίλη Αργυρόπουλου ήταν η αείμνηστη Δήμητρα Τσερκέζου, γλύπτρια διεθνούς φήμης που ζούσε στον Άλιμο, με καταγωγή από το Φανάρι της Κωνσταντινούπολης. Ο Δήμος Αλίμου με την πολύτιμη βοήθεια της Αλιμιώτισσας κόρης της γλύπτριας εντόπισε το εκμαγείο του έργου και έτσι χυτεύθηκε εκ νέου η προτομή.

Στις 22 Νοεμβρίου 2023 τοποθετήθηκε η νέα προτομή στη θέση της. Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ευχαρίστησε θερμά όσους συνέβαλαν στην αντικατάσταση του μνημείου.

Απέναντι στους βανδαλισμούς, τη βαρβαρότητα και την υποβάθμιση η Δημοτική αρχή υπερασπίζεται επίμονα τον δημόσιο χώρο, την αισθητική, την καλαισθησία αλλά και την τοπική ιστορική μνήμη της πόλης μας.