Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής σχετικά με το περιστατικό

αιφνίδιας ασθένειας την ώρα εργασίας του εργάτη Κοιμητηρίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου, Σωτηρίου Λιγνού, ενημερώνουμε για τα εξής πολύ σημαντικά: Το αιφνίδιο περιστατικό μας έχει συγκλονίσει όλες και όλους. Τόσο τη Διοίκηση του Δήμου όσο και τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές του Σωτήρη Λιγνού.

Η Δήμαρχος είναι σε άμεση επικοινωνία με την οικογένεια του εργαζόμενου για συνεχή ενημέρωση και διαρκώς από τη στιγμή της διακομιδής του στο νοσοκομείο. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σημειώνεται πως ο εργάτης Λιγνός Σωτήριος, απασχολείται στο Δήμο Αγίου Δημητρίου από τις 7 Απριλίου 2023 ως εργάτης στο Κοιμητήριο, με 8μηνη σύμβαση.

Όλο αυτό το διάστημα κατά το οποίο εργάζεται στο Δήμο, ουδέποτε εκδήλωσε κάποια άρνηση εκτελέσεως καθηκόντων επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας. Ως προς τη φύση της εργασίας οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές πως το δύσκολο έργο της εκταφής και της ταφής εκτελείται κατά κύριο λόγο από μόνιμο και έμπειρο προσωπικό, ενώ οι συμβασιούχοι εργάτες ορισμένου χρόνου, μετέχουν επικουρικά σε αυτές τις εργασίες.

Την ημέρα του συμβάντος ο εργαζόμενος εργάστηκε έως τις 10:20 και πραγματοποιούσε το διάλειμμά του στον κλιματιζόμενο χώρο παραμονής προσωπικού. Ως εκείνη τη στιγμή, δεν είχε εκδηλώσει ουδεμία δυσφορία, ούτε επίσης κάποια σημάδια αδιαθεσίας. Θεωρούμε πως τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω ανακοίνωση κατόπιν του θλιβερού περιστατικού, αδικούν το Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Η Διοίκηση του Δήμου και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όλα αυτά τα χρόνια, δίνουν μεγάλη προτεραιότητα και έμφαση στα θέματα υγείας και ασφάλειας, διαθέτοντας έμπειρο Ιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας, χορηγώντας Μέσα Ατομικής Προστασίας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αλλά και εφαρμόζοντας πολλά περισσότερα (όπως για παράδειγμα, προληπτικές εξετάσεις), πάντοτε σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων.

Οι λόγοι για τους οποίους το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εξέδωσε την εν λόγω ανακοίνωση που βρίθει ανακριβειών, λαϊκισμού και αναλήθειας, παραμένουν άγνωστοι καθώς άγνωστες είναι και οι σκοπιμότητες που υποκρύπτονται. Ευχόμαστε στον Σωτήρη Λιγνό ταχεία και καλή ανάρρωση!