Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, δυνάμεις καταδρομών της επίλεκτης ιρανικής

παραστρατιωτικής ομάδας Φρουροί της Επανάστασης έκαναν σήμερα επιδρομή με ελικόπτερο σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κοντά στα στενά του Ορμούζ και το κατέλαβαν. Το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA του Ιράν επιβεβαίωσε το γεγονός, μετά από ερώτημα που έθεσε το Associated Press αφού είδε βίντεο που δείχνει τους καταδρομείς να επιτίθενται στο πλοίο, επίθεση που στρατιωτικός αξιωματούχος της Μέσης Ανατολής απέδωσε στο Ιράν και τη συνέδεσε με την ενίσχυση των εντάσεων μεταξύ Τεχεράνης και Δύσης.

Η επίθεση είχε αναφερθεί και νωρίτερα από το Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του βρετανικού στρατού, με ανακοίνωσή της που ανέφερε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στον Κόλπο του Ομάν, ανοιχτά του λιμανιού της πόλης Φουτζάιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το πλοίο που εμπλέκεται είναι το υπό πορτογαλική σημαία MSC Aries, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συμφερόντων της ναυτιλιακής Zodiac Maritime με έδρα το Λονδίνο.

Η Zodiac Maritime είναι εταιρεία του ομίλου Zodiac του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Έγιαλ Όφερ. Το MSC Aries εντοπίστηκε τελευταία φορά να πλέει στα ανοιχτά του Ντουμπάι με κατεύθυνση προς τα στενά του Ορμούζ την Παρασκευή. Σύμφωνα με το βρετανικό κέντρο, το πλοίο κατασχέθηκε από τις περιφερειακές αρχές στον Κόλπο του Ομάν.