ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 20 Ιουνίου 2015 Κατηγορία: ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Εκτύπωση

Να κηρυχθεί έκπτωτη η NEL και από τις δύο τελευταίες ενδοκυκλαδικές γραμμές που εξυπηρετούσε, γνωμοδότησε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Στη χθεσινή συνεδρίαση, η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία παρά την τελευταία προσπάθεια της NEL να δοθεί παράταση χρόνου μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Ηλία Σταυριανό, μέλος του ΔΣ της εταιρίας, ο Γιάννης Αβραντίνης παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος και αναλαμβάνει ένα νέο διοικητικό συμβούλιο υπενθυμίζοντας ότι στις 11 Ιουνίου η ΝΕΛ αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 25.545.960,00 ευρώ χωρίς όμως να προσκομίσει στοιχεία, ούτε και τελικά να ανακοινώσει ποια είναι η νέα σύνθεση του ΔΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αν. υπουργός Θοδωρής Δρίτσας θα υπογράψει τη γνωμοδότηση και η εταιρία θα χάσει τα τελευταία της δρομολόγια, αποτέλεσμα της μεγάλης ανευθυνότητας που έχει επιδείξει απέναντι στις δεσμεύσεις της στο υπουργείο, αλλά και της μεγάλης πίεσης που υπάρχει εν όψει καλοκαιριού. Η Hellenic Seaways, η οποία εκπροσωπήθηκε στο ΣΑΣ από τον πρόεδρό της Αντώνη Αγαπητό επισήμανε ότι ενδιαφέρεται να καλύψει τις γραμμές, με μακροχρόνια όμως σύμβαση μέχρι το τέλος του έτους και στη συνέχεια να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.
Εφόσον σήμερα ο αν. υπουργός Θοδωρής Δρίτσας υπογράψει τη γνωμοδότηση θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την ανάθεση των γραμμών και θα μείνει ανοικτός για τρεις μέρες, με τις προσπάθειες όλων να επικεντρώνονται στην εξεύρεση άμεσης λύσης.
Βουνό τα προβλήματα
Τα οικονομικά προβλήματα της εταιρίας είναι χρόνια, όπως και τα υπέρογκα ανεξόφλητα δάνειά της, τα οποία κληρονόμησε η Τράπεζα Πειραιώς από τη Millennium. Η εταιρία κηρύχθηκε έκπτωτη για πρώτη φορά τον Σεπτέμβρη του 2014 με υπογραφή του τότε υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το δρομολόγιο που εξυπηρετούσε τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου μετά από αλλεπάλληλες ακυρώσεις δρομολογίων.
Στην αρχή του έτους, οι επί μήνες απλήρωτοι ναυτικοί ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας και πλέον πέντε πλοία της εταιρίας παραμένουν δεμένα και εγκαταλελειμμένα στα λιμάνια της Σάμου, του Λαυρίου και της Δραπετσώνας.
Στην ίδια συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλης ζήτησε να παρθούν άμεσα μέτρα για τη μεταφορά των μεταναστών, καθώς πολύ σύντομα δεν θα μπορούν να βοηθούν στη μεταφορά τους.
Καθημερινά μεταφέρονται από το Βορειανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα 1.000 μετανάστες προς τον Πειραιά.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ

http://www.e-typos.com/gr

Πιο Δημοφιλή