ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 28 Απριλίου 2018 Κατηγορία: ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Εκτύπωση

Εκπρόσωποι 173 κρατών έφτασαν σε μια ιστορική, δεσμευτική συμφωνία για την περικοπή των εκπομπών της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Η ναυτιλία ήταν ο μοναδικός μεγάλος κλάδος που δε συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία του Παρισίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής το 2015, παρότι οι ετήσιες εκπομπές άνθρακα του τομέα είναι υψηλότερες από τις συνολικές εκπομπές της Γερμανίας, και η διεθνής κοινότητα λαμβάνει τώρα δράση να τις περιορίσει.
Η συμφωνία-ορόσημο επετεύχθη μετά από μία εβδομάδα διαπραγματεύσεων στα πλαίσια συνάντησης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στο Λονδίνο. Οι εκπρόσωποι των 173 χωρών συμφώνησαν να μειώσουν τις εκπομπές τουλάχιστον κατά 50% μέχρι το 2050, σε σχέση με τα επίπεδα του 2008. Η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και οι Ηνωμένες Πολιτείες διαφώνησαν.
Τα εμπορικά πλοία τείνουν να καίνε μαζούτ, το οποίο είναι φθηνό αλλά και ένα από τα πιο βρώμικα ορυκτά καύσιμα. Σύμφωνα με το Bloomberg, η βιομηχανία δεν συμπεριελήφθη στη συμφωνία του Παρισίου, επειδή κάθε χώρα παρουσίασε τα δικά της σχέδια για τον περιορισμό των εκπομπών, εξαιρουμένης της ναυτιλίας. Ακόμα και αν ο νέος στόχος δεν αναθεωρηθεί προς τα πάνω, η ναυτιλιακή βιομηχανία αναμένεται να απαιτήσει ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές για να τον εκπληρώσει.
Όπως και με τη Συμφωνία του Παρισίου, υπάρχει κριτική ότι αυτή η νέα συμφωνία δεν είναι αρκετά φιλόδοξη. Σύμφωνα με μία ανακοίνωση του Συνδέσμου Καθαρής Ναυτιλίας, ο στόχος «δεν επαρκεί για τη μείωση κατά 70-100% έως το 2050, που απαιτείται για να ευθυγραμμιστεί η ναυτιλία με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισίου».

Πιο Δημοφιλή