ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 08 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ
Εκτύπωση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας με θέμα: «ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ – Πολιτικές και Δράσεις»,

που πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ιλίου με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Γενικό Νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, στην Αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2017.
Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος υπογραμμίζοντας τις θετικές επιπτώσεις του Μητρικού Θηλασμού στην υγεία και τα πολλαπλά οφέλη στο κοινωνικό και υγειονομικό σύστημα, αλλά και στο περιβάλλον, σημείωσε:
«Περισσότερα από τα μισά νεογνά, δεν θηλάζουν κατά την πρώτη ώρα της γέννησής τους και στερούνται την καλύτερη και ιδανικότερη, για αυτά, διατροφή από την έναρξη της ζωής τους. Για το λόγο αυτό, κρίθηκε αναγκαία η οργάνωση εθνικής εκστρατείας ενημέρωσης με τη δημιουργία σημείων φιλικών προς το μητρικό θηλασμό και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Δεκέμβριο του 2014.
Ο Δήμος μας, ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε σε αυτήν την αναγκαιότητα. Όχι μόνον δημιουργήσαμε έναν Σταθμό Μητρικού Θηλασμού, τον Ιανουάριο του 2015, αλλά του δώσαμε ουσιαστική υπόσταση, εξελίσσοντάς τον σε Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού και περιγεννητικής φροντίδας, ενώ στην προσπάθειά μας να παρέχουμε ολοκληρωμένη φροντίδα στο βρέφος και στο παιδί έως 4 ετών, λειτουργήσαμε και Βρεφική Βιβλιοθήκη, στον ίδιο χώρο. Οι δύο αυτές δομές δημιουργήθηκαν με γνώμονα να καλυφθούν οι ανάγκες των μητέρων και των βρεφών.»
Ο Δήμος Ιλίου συμμετείχε στο Α΄ Τραπέζι «Έννοιες Πολιτικές Κεντρικής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού», όπου η τ. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου ανέπτυξε το θέμα «Καλές πρακτικές και ανάπτυξη δράσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Από πλευράς του Δήμου Ιλίου, στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κουκουβίνος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, η Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας Αναστασία Παπάζογλου και υπηρεσιακά στελέχη.

Πιο Δημοφιλή