ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 10 Αυγούστου 2016 Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ
Εκτύπωση

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου( 3-8-2016 )

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης < Αριστερό Σχήμα Ιλίου >
Την Τετάρτη 3-8-2016 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους του ΑΣΙ. Σε παρένθεση οι απαντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.
Έχει γίνει ψεκασμός για τα κουνούπια στο πάρκο < Αντώνης Τρίτσης >; Ρωτούν οι κάτοικοι που μένουν κοντά στο πάρκο. ( Έγινε ο ψεκασμός χθες ).
Η παραπάνω ερώτηση έγινε από τον Πάνο Κουτσιανά.
Στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο για το θέμα του πάρκου < Αντώνης Τρίτσης >.
< Σήμερα κατατέθηκε στη βουλή, ως κατεπείγουσα, νομοθετική ρύθμιση για το πάρκο που θα ψηφιστεί αύριο. Κλήθηκα και τοποθετήθηκα σε αρμόδια επιτροπή της βουλής για το ζήτημα αυτό όπου μετέφερα τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής. Άλλαξε το σχέδιο νόμου για τη διαχείριση του πάρκου. Δημιουργείται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με εποπτεία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μας γυρίζουν 14 χρόνια πίσω. Θα συμμετέχουν 2 μέλη της Περιφέρειας, 2 μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης( 1 από Ίλιον και 1 από Αγίους Αναργύρους ), 1 μέλος του ΑΣΔΑ, 1 μέλος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, 1 μέλος Περιβαλλοντικής Εταιρείας-φωτογραφίζεται η Ορνιθολογική Εταιρεία. Ο Διευθυντής θα ορίζεται από τον υπουργό. Εμείς διαφωνούμε, εμμένουμε στη θέση μας, δεν αναφέρουν ύψος χρηματοδότησης, λένε μόνο ότι το ποσό θα εξασφαλίζεται από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, δηλαδή από τους δήμους, αυτό δεν έχει ξαναγίνει, θα χρησιμοποιούνται και τα ανταποδοτικά τέλη και οι δημοτικοί φόροι καταστημάτων που βρίσκονται στα όρια του πάρκου των αρμόδιων δήμων σε σχέση και με την αποκομιδή των σκουπιδιών. Απάντησα σε ερωτήσεις βουλευτών που δε γνώριζαν πολλά πράγματα-π.χ. ότι οι δήμοι δεν έχουν δικαίωμα επέμβασης στο πάρκο. Διαφωνεί η Κ.Ε.Δ.Ε. με την πρόταση της πολιτείας, να δοθεί το πάρκο στον Α.Σ.Δ.Α. με τους πόρους, παλιότερα είχε δοθεί αλλά χωρίς τους πόρους >.
Παρατηρήσεις: Σε μια τόση σοβαρή εξέλιξη για το πάρκο ήταν φυσικό οι Δημοτικές παρατάξεις να μην αρκεστούν στην ολιγόλεπτη και πρόχειρη ενημέρωση του Δημάρχου αλλά να ζητήσουν να γίνει συζήτηση ώστε να γίνουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις για το θέμα για να έχουμε μια πλήρη ενημέρωση. Με έκπληξή μας είδαμε τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να το αρνούνται κατηγορηματικά ισχυριζόμενοι ότι όλα έχουν γίνει καλώς χάρις στον Δήμαρχο.
Εμείς καταγγέλουμε ως Δημοτική Παράταξη τη συγκεκριμένη στάση καθώς θεωρούμε ότι το πάρκο δεν προσφέρεται ως πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή, την Αξιωματική Αντιπολίτευση και την κυβέρνηση. Θα διαβάσουμε τη σχετική ρύθμιση και θα ζητήσουμε ξανά να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα ελπίζοντας αυτή τη φορά Δημοτική Αρχή και Αξιωματική Αντιπολίτευση να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές ταυτότητες και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των δημοτών και όχι τα συμφέροντα των κομμάτων που υποστηρίζουν.
Καλώς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος στη Βουλή για να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή για τις θέσεις του, όφειλε όμως για λόγους δεοντολογίας και δημοκρατίας να ενημερώσει σχετικά και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις ώστε να ενημερώσουν την επιτροπή και για τις δικές τους θέσεις. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και εμείς ως Αριστερό Σχήμα Ιλίου το καταγγέλουμε.
Ψηφίσαμε τα θέματα της Ημερήσιας και της Εκτός Ημερήσιας Διάταξης εκτός από τα παρακάτω:
Λήψη Απόφασης για αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2016. Δηλώσαμε αποχή και ο Πάνος Κουτσιανάς έκανε τις εξής ερωτήσεις( σε παρένθεση η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ):
Γιατί υπάρχει μείωση κατά 75.000 ευρώ του ποσού για την κολυμβητική δεξαμενή; ( Δεν απαντήθηκε ).
Γιατί μειώνεται κατά 45.000 ευρώ το ποσό για τα τρόφιμα και τα είδη υγιεινής; ( Δεν απαντήθηκε ).
Τι αφορά το ποσό 20.000 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου; ( Για τις ανάγκες του πολιτισμού ).
Τι αφορά το ποσό 20.000 ευρώ για σωματεία; ( Αφορά το σωματείο των εργαζομένων του δήμου που θα συζητηθεί σε άλλο συμβούλιο ).
Λήψη απόφασης αποδοχής δωρεάς παροχής οπτικών ινών από την Ο.Τ.Ε Α.Ε.. Δηλώσαμε αποχή.
Στο θέμα για την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου για τον χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Ιλίου ο Πάνος Κουτσιανάς έκανε τις εξής ερωτήσεις(( σε παρένθεση η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ):
Είναι η 6η ή η 7η παράταση; Έχουμε προκαταβάλει τα χρήματα; Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο; Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του πιστωτή; ( Είναι η 8η παράταση και η τελευταία, έχουν μπει τα χρήματα, έχει υπογράψει ο υπουργός, περιμένει ο ανάδοχος να τα πάρει, μες στον Αύγουστο θα έχουμε τελειώσει ).

Πιο Δημοφιλή