ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 01 Ιουνίου 2016 Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ
Εκτύπωση

Σχόλιο του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη” και δημοτικού συμβούλου Ιλίου, Κώστα Κάβουρα, με αφορμή την δημοσιοποίηση στον τοπικό τύπο επιστολών του συντονιστή του ιδρύματος Μητέρα σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμος Ιλίου δήλωσε αδυναμία να στείλει προσωπικό και μηχανήματα για το κλάδεμα ψηλών δέντρων του ιδρύματος,

την στιγμή που απαιτεί να αναλάβει την διαχείριση του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης:

Ο πάλαι ποτέ χειροκροτητής της τροπολογίας Μανιάτη που "φόρτωσε" το Πάρκο Τρίτση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς να της δώσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, σήμερα ζητάει να του παραχωρήσουν το Πάρκο, χωρίς να καταθέτει ένα σαφές χρηματοδοτικό πλάνο που θα εξασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του. Την ίδια στιγμή, δηλώνει αδυναμία να στείλει προσωπικό και μηχανήματα για το κλάδεμα ψηλών δέντρων του ιδρύματος Μητέρα (ίδρυμα που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιλίου) λόγω έλλειψης εξοπλισμού. Το ότι ο Δήμος Ιλίου δεν μπορεί από μόνος του να εξασφαλίσει την ομαλή και χωρίς προβλήματα λειτουργία του Πάρκου Τρίτση το γνωρίζαμε και το έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό. Η πρόταση Ζενέτου δεν συνιστά σχέδιο για την διάσωση του Πάρκου, αλλά θα αποτελέσει την οριστική ταφόπλακα γι’ αυτό, καθώς με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στο ξεπούλημα του Πάρκου σε ιδιώτες, με δικαιολογία την αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών δαπανών. Δεν είναι καθόλου τυχαία η πλήρης ταύτισή του με τον κ. Καούκη, εκπρόσωπο της ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο οποίος σε όλους τους τόνους τονίζει την ανάγκη να περάσει μέρος του πάρκου σε ιδιώτες για ανταποδοτικά οφέλη. Αυτό που δε γνωρίζαμε όμως, είναι πόσο μακρύς είναι ο κατήφορος της Δημοτικής Αρχής που περίσσιο θράσος εμπαίζει την τοπική κοινωνία αναφορικά με ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και την κινητοποιεί για να διεκδικήσει, ουσιαστικά, την οριστική καταστροφή του Πάρκου. Το Πάρκο Τρίτση είναι ένα υπερτοπικού χαρακτήρα, δημόσιο θεματικό πάρκο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ο μόνος δρόμος για την προστασία και την αναβάθμισή του περνάει από την ικανή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και την δημιουργία ενός νέου φορέα μόνο για το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης με την συνδρομή τόσο του Δήμου Ιλίου όσο και του γειτονικού Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, της Περιφέρειας Αττικής και την σύνδεσή του με την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Μονό με αυτόν το τρόπο μπορεί να εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του με βάση τον χαρακτήρα του για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Όσοι επένδυαν στην καταστροφή και την απαξίωσή του για να τους παραχωρηθεί το management του πάρκου ώστε να ανοίξουν το δρόμο στους ιδιώτες, να ξέρουν πολύ καλά πως μπροστά τους θα βρουν την τοπική κοινωνία, αποφασισμένη να τους σταματήσει.

Πιο Δημοφιλή