ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 16 Μαΐου 2016 Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ
Εκτύπωση

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου( 12-5-2016 )
Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης < Αριστερό Σχήμα Ιλίου > Την Πέμπτη 12-5-2016 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιλίου.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους του ΑΣΙ. Σε παρένθεση οι απαντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής. Δυο νέα έγγραφα έφτασαν στα χέρια των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων Ιλίου ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα οποία και σας παρουσιάζουμε για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.
Το πρώτο αφορά δισέλιδη απαντητική επιστολή της ΔΕΗ προς τον Δήμο Ιλίου, με (χειρόγραφα) αναγραφόμενη ημερομηνία 02/08/2001 και θέμα: "Ηλεκτροδοτήσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας".
Στην παράγραφο 4 της πρώτης σελίδας αναφέρει: 
"Για την επί της οδού Φιλοκτήτου 84 - ΙΛΙΟΝ (ιδιοκτήτης κ. Κακούρης Αντώνιος και Συμβατική καταναλώτρια η κ. Κακούρη Μαρία) εγκατεστημένη κεραία [ (στ) σχετική επιστολή μας ] απάντησε με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 στην Υπηρεσία μας ότι υπάρχει μεν κεραία ( με αριθμ.αδείας 14961/2307/00 ) η οποία όμως δεν έχει τεθεί σε λειτουργία".
Ερωτήσεις: 
α) Πρόκειται για τον συνονόματο Δημοτικό Σύμβουλο και αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ή είναι απλή συνωνυμία ?
β) Η κεραία ενώ ήταν εγκατεστημένη και αδειοδοτημένη από το 2000, ένα χρόνο μετά όντως δεν λειτουργούσε??
γ) Είναι δυνατόν η εταιρία κινητής τηλεφωνίας να κατέβαλε ενοίκιο τουλάχιστον επί έναν χρόνο χωρίς να λειτουργεί η κεραία?
δ) Μέχρι σήμερα (που εξακολουθεί να έχει νόμιμη άδεια και να είναι εγκατεστημένη), εξακολουθεί να λειτουργεί ή όχι?
Σε ένα δεύτερο έγγραφο που υπέπεσε στην αντίληψή μας, 4 ημέρες μετά, στις 06/08/2001 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) απαντά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου με κοινοποίηση στον Αθλητικό Σύλλογο "Άμιλλα" Ιλίου Αττικής, με θέμα:"Απάντηση στις με αριθ. Πρωτ. 9009/20/36/23-5-2001 και 9009/20/37/25-5-2001 Επιστολές σας σχετικές με κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Ίλιον".
Στη δεύτερη σελίδα της η εν λόγω επιστολή αναφέρει:
"Όσον αφορά στην κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται επί των οδών Θηβών και Ιδομενέως, στην ταράτσα του κτίσματος ιδιοκτησίας του Ευάγγ. Λιόση, δε βρέθηκε στα αρχεία της Υπηρεσίας μας υποβληθείσα αίτηση από κάποια από τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και ως εκ τούτου δεν έχει εκδοθεί η δέουσα για την ύπαρξη και λειτουργία της κεραίας άδεια. Συνέπεια αυτού η ΕΕΤΤ αφού διενεργήσει την κατά νόμο αυτοψία, θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες".
Ερωτήσεις: 
α) Έχει κάποια συγγενική σχέση ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης με τον Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο που έχει το ίδιο επώνυμο;
β) Σε ποιες σχετικές ενέργειες προχώρησε ο Δήμος Ιλίου μόλις η παραπάνω επιστολή έφτασε εις γνώσιν του?
γ) Επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα στην εταιρία που τοποθέτησε την παραπάνω παράνομη κεραία? Διαβιβάστηκε ο φάκελος στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για τα περαιτέρω?
δ) Άραγε πόσο καιρό πριν είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε παράνομα η εν λόγω κεραία?
Στις 16/05/2003 (COSMOTE) και στις 04/10/2004 (VODAFONE), εκδίδονται οι ακόλουθες άδειες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο σημείο.
Συνεπώς τουλάχιστον από 06/08/2001 (και άγνωστο για πόσο νωρίτερα) και μέχρι τις 16/05/2003 (αν η εν λόγω παράνομη κεραία ήταν της COSMOTE) ή μέχρι τις 04/10/2004 (αν η εν λόγω παράνομη κεραία ήταν της VODAFONE), η κεραία λειτουργούσε παράνομα. Για την παράνομη αυτή λειτουργία της, κανείς δε γνωρίζει πόσο καιρό διήρκησε, αν επιβλήθηκαν τα νόμιμα πρόστιμα και αν διαβιβάστηκε ο φάκελος στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για τα περαιτέρω, όπως σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. 
Το μόνο που γνωρίζουμε σίγουρα, είναι ότι ο Δήμος δεν έκανε τίποτα προς την κατεύθυνση της κατεδάφισης τους, και ότι αυτές συνέχισαν ανενόχλητα την παράνομη λειτουργία τους για χρόνια έως ότου πάρουν και τη σχετική άδεια για τα μάτια του κόσμου...
Ενημερωτικά τα έγγραφα αυτά τα δώσατε εσείς στην αποτυχημένη προσπάθειά σας να αναστείλετε τις κινητοποιήσεις στην Αγίου Νικολάου 103 και δεν προσέξατε τι άλλο βάζατε μέσα στον τόμο.
Άρα οποιοδήποτε ομόφωνο ψήφισμα υπέρ των κατοίκων που κινητοποιούνται ενάντια στις κεραίες αποτελεί εμπαιγμό στον βαθμό που υπάρχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμβουλοι που εισπράττουν μίσθωμα από κεραίες.
Ακολουθεί η απάντηση της Δημοτικής Αρχής: ( Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι δεν είναι παρόντες για να σας απαντήσουν. Αναφέρεστε σε γεγονότα που έγιναν πριν πολλά χρόνια. Πρέπει να γίνει έλεγχος, ζητήστε στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Δεν είναι αρμόδιος ο δήμος για τις κεραίες, μην το σηκώνετε άλλο το θέμα, αρμόδια είναι η πολιτεία, προς τα εκεί να κατευθύνετε τους δημότες όπως κάνουμε και εμείς. Έχουμε μεγάλη εμπειρία στο θέμα των κεραιών, έχουμε κατεβάσει δεκάδες κεραίες, παρουσιάζετε τον δήμο ότι έχουμε συνεργασία με τις εταιρείες, ίσως αναφέρθηκε και η λέξη διαπλοκή από σύμβουλο, επειδή δεν είμαι σίγουρος δεν αναφέρω το όνομά του, λέτε ότι έχουμε κέρδος επειδή διαπραγματευόμαστε για οπτικές ίνες, συμφωνήσατε όμως όλοι, ακόμα και ο σύμβουλος που το είπε το είχε ψηφίσει, αν βέβαια προέβλεπε την πολιτική του στάση δε θα το είχε κάνει, τρομοκρατείτε τον κόσμο με εικόνες παιδιών σε όλο το διαδίκτυο, δεν ενδιαφέρεστε περισσότερο εσείς από ό,τι εμείς για τα παιδιά, το έχουμε αποδείξει, έχουμε 12 παιδικούς σταθμούς, γίνεται το γηροκομείο, προχωρούμε σε αναπλάσεις που εσείς δεν τις στηρίζετε, κάνουμε κοινωνική πολιτική, δηλαδή να δείξουμε την κοινωνική μας ευαισθησία στις κεραίες; Όλοι μαζί για τα παιδιά και τους δημότες, ναι στις κεραίες χωρίς να πειράζουν τους δημότες, ευθύνη έχουν αυτοί που παίρνουν τέτοια μέτρα, γιατί είναι στο απυρόβλητο; Σε ένα βράδυ θα μπορούσαν να το λήξουν. Δυστυχώς τα συστημικά κόμματα παραμένουν. ) Υπάρχει μέριμνα για αποψίλωση στο πάρκο < Αντώνης Τρίτσης > για τον κίνδυνο πυρκαγιάς; ( Κάθε χρόνο γίνεται από τον αναπτυξιακό σύνδεσμο Δυτ. Αθήνας, είναι μεγάλη η έκταση, δεν μπορεί ο δήμος, το ψάχνουμε μέσω ΑΣΔΑ, δεν μπορεί φέτος να χρηματοδοτήσει, θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, επείγον σήμα από ΑΣΔΑ για καθαρισμό, ξεκινάμε από αύριο, όλο το προσωπικό θα είναι εκεί, πρώτη φορά τέτοια απάθεια και απαξίωση, θα ενημερώσουμε και θα κινητοποιήσουμε τον κόσμο, ας φροντίσει το υπουργείο για να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες ). Για την κεραία στην Αγίου Νικολάου 103 ο δήμαρχος είχε αποδεχτεί το έγγραφο των κατοίκων, έγιναν τα ασφαλιστικά μέτρα; Θα υπάρξει επιβολή προστίμου για την αυθαιρεσία; ( Το έγγραφο των κατοίκων το δεχόμαστε, έχει ζητήσει άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο ο νομικός μας να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, υπάρχει ακόμη η αποχή των δικηγόρων, δεν έγινε δεκτό το αίτημα ). Οι παραπάνω ερωτήσεις έγιναν από τον Πάνο Κουτσιανά. Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:
Έγκριση διενέργειας τεχνικών προδιαγραφών διάθεσης συνολικού ποσού 32.730,30 ευρώ για εκδηλώσεις στον δήμο μας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων < ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ 2016 >. Ψηφίσαμε αρνητικά. Έγκριση πρωτόκολλου παραλαβής χώρων. Δηλώσαμε αποχή. 1ος Διαγωνισμός Στίχου και Τραγουδιού του Δήμου Ιλίου. Δηλώσαμε αποχή. Στα θέματα επιχορήγησης πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων για το 2016 ο Πάνος Κουτσιανάς ανέφερε τα παρακάτω: 
Ομόφωνες οι αποφάσεις κάθε χρόνο, σωστά αποσύρονται όσοι σύμβουλοι εμπλέκονται στους συλλόγους, σωστά είπε κάποιος ότι άδειασε η αίθουσα, πληρούνται τα τυπικά κριτήρια( ενημερότητες ) για να πάρουν τις επιδοτήσεις; Δεν έχουμε συμφωνήσει σε ουσιαστικά κριτήρια, έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, πρέπει να έρχεται ο απολογισμός των συλλόγων στο συμβούλιο, έχει σημασία πόσα άτομα απασχολούν και τι έργο προσφέρουν, σύλλογος δεν είναι μόνο το κόψιμο της πίτας. Έχει πάρει επιχορήγηση ο Γυμναστικός Σύλλογος Ιλίου στον Άγιο Νικόλαο που ασχολείται με το βόλλεϋ; Στο θέμα των σχολικών επιχορηγήσεων προς τα σχολεία από την πολιτεία ο Γιώργος Χρόνης ανέφερε τα παρακάτω: 
Θα ψηφίσουμε τις επιχορηγήσεις, πιστεύουμε όμως ότι πρέπει να συζητηθεί ξανά ο τρόπος που μοιράζονται τα χρήματα, υπάρχουν σχολεία που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας λόγω ειδικών συνθηκών και όχι λόγω κακοδιαχείρισης. Τα προβλήματα αυτά γίνονται εντονότερα λόγω της μείωσης των σχολικών επιχορηγήσεων από την πολιτεία.

Πιο Δημοφιλή