ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 02 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ
Εκτύπωση

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης ''Αριστερό Σχήμα Ιλίου''
Την Πέμπτη 24-9-2015 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ιλίου.

 

 

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους του ΑΣΙ. Σε παρένθεση οι απαντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής.
Το πρόγραμμα < Δια βίου μάθησης > αναρτήθηκε στον δήμο μας μόλις 7 μέρες τη στιγμή που σε άλλους δήμους αναρτήθηκε 30 μέρες. Γιατί αυτή η διαφορά; Θα προλάβουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; ( Οι εγκρίσεις δε δίνονται ταυτόχρονα σε όλους τους δήμους, μόλις είχαμε έγκριση για τον δήμο μας το ανεβάσαμε άμεσα, ζητήσαμε παράταση λόγω εύλογων παραπόνων των ενδιαφερομένων και πιστεύουμε ότι θα μας δοθεί ).
Πριν λίγες μέρες είχαμε μια δυνατή νεροποντή στην περιοχή μας. Την ώρα της βροχής βρέθηκα στην Καλπακίου. Διαπίστωσα ότι ο συγκεκριμένος δρόμος-αν και τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί-δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα πλημμύρας. Όμως οι 2 πρώτοι παράλληλοι δρόμοι της Καλπακίου προς το Καματερό είχαν γίνει ποτάμια και αδυνατούσες να τους διασχίσεις με τα πόδια. Όπως φαίνεται το πρόβλημα λύθηκε στην Καλπακίου, αλλά μεταφέρθηκε σε γειτονικούς δρόμους. Θα πρέπει να γίνει συνάντηση με τη δημοτική αρχή Καματερού-Αγίων Αναργύρων για να αντιμετωπιστεί από κοινού και σε συνεργασία με την πολιτεία το πρόβλημα. ( Ήμαστε όλοι οι αρμόδιοι φορείς στην Καλπακίου την ώρα της βροχής, όντως δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα, το πρόβλημα εστιάζεται στο Καματερό, θα πάρουμε μέτρα ώστε να το αντιμετωπίσουμε ).
Στην οδό Πριάμου, στο ύψος του 15ου δημοτικού σχολείου, στο σημείο πού γίνονται έργα επέκτασης της Θηβών, το οδόστρωμα βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Είναι ενήμερη η αρμόδια αρχή και αν ναι πώς σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε; ( Το γνωρίζουμε, είναι θέμα του εργολάβου, είχαμε επαφές μαζί του για να το αποκαταστήσει, δεν έγινε λόγω CAPITAL CONTROL, επεμβήκαμε σε πρώτη φάση εμείς πρόχειρα, θα συνεχίσουμε τις ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση ).
Λύθηκε το πρόβλημα με τις σχολικές μονάδες ώστε να είναι σε θέση να σηκώνουν χρήματα από την τράπεζα ώστε να αντιμετωπίζουν τις λειτουργικές τους ανάγκες; Είχατε πει ότι σε συνεργασία με την τράπεζα θα λυνόταν το πρόβλημα του CAPITAL CONTROL. ( Έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, από στιγμή σε στιγμή περιμένουμε τη λύση, γειτονικοί δήμοι το έχουν καταφέρει )
Υπάρχουν παράπονα από σχολικές μονάδες( π.χ. 24ο Ιλίου ), ότι οι μη μόνιμες καθαρίστριες δεν είναι υποχρεωμένες βάση της σύμβασής τους να είναι στο σχολείο από τις 8π.μ ως τις 4μ.μ όπως οι μόνιμες με αποτέλεσμα στα σχολεία τους η καθαριότητα να μην είναι αυτή που πρέπει. Πρέπει να πιέσουμε την πολιτεία να αλλάξουν οι συμβάσεις ώστε οι καθαρίστριες να είναι περισσότερες ώρες στα σχολεία με παράλληλη αύξηση των αποδοχών τους. Αν και βλέποντας το έγγραφο του ΕΙΝ που προβλέπει μείωση 10% για τις σχολικές καθαρίστριες είναι όνειρο θερινής νυκτός. ( Οι συμβάσεις δεν αλλάζουν, οι καθαρίστριες καθαρίζουν και φεύγουν, απαράδεκτη η μείωση από το ΕΙΝ ).
Η 1η ερώτηση έγινε από τον επικεφαλής του σχήματος Πάνο Κουτσιανά και οι υπόλοιπες 4 ερωτήσεις από τον δημοτικό σύμβουλο του σχήματος Γιώργο Χρόνη.
Κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων ερωτήσεων που αφορούσαν τις σχολικές μας μονάδες είχαμε για πολλοστή φορά εκτροπή της συμπεριφοράς του δημοτικού συμβούλου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Γιώργου Κανελλόπουλου απέναντι στα μέλη της παράταξής μας όπου με υποτιμητικές φράσεις και κραυγές προσπάθησε για μια ακόμη φορά να μας εμποδίσει να ρωτήσουμε για θέματα του δήμου. Αυτή τη φορά είχε για συμπαραστάτη του τον Δημήτρη Δαλαμάγκα έτερο δημοτικό σύμβουλο της ίδιας παράταξης που φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του έτερου Καππαδόκη. Δε μας ξενίζει η στάση τους. Έχοντας πολλές φορές στο παρελθόν αναλάβει θέσεις ευθύνης στον δήμο με πρόταση του δημάρχου προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι είναι αποτελεσματικοί. Εμφανίζονται ως συνήγοροι του δημάρχου και πολλές φορές απαντούν σε ερωτήσεις μας αντί της δημοτικής αρχής εκθειάζοντας το έργο της. Τους καταγγέλουμε για τη στάση τους που θα πρέπει να ξενίσει τόσο τον επικεφαλής του σχήματος τους-πώς είναι δυνατόν ο επικεφαλής να ασκεί κριτική στον δήμο και δημοτικοί του σύμβουλοι να εκθειάζουν τον δήμο-όσο και τους ψηφοφόρους της παράταξής τους. Μας ξενίζει όμως η στάση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που για πολλοστή φορά επέτρεψε αυτή την κατάσταση. Προφανώς συμφωνεί με αυτό που γίνεται διαφορετικά θα είχε λάβει μέτρα ύστερα από τόσα περιστατικά. Ενοχλούν αρκετούς φαίνεται οι ερωτήσεις που κάνουν οι εκπρόσωποι του ΑΣΙ καθώς αναδεικνύουν σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον δήμο μας και οι αρμόδιοι δε θέλουν να δημοσιοποιούνται, αλλά θέλουν να παραμένουν μέσα στους τοίχους των γραφείων. Θα συνεχίσουμε τις ερωτήσεις αδιαφορώντας για τις επιθέσεις που δεχόμαστε και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα καταγγέλοντας όποιους επιχειρούν να μας στερήσουν το δικαίωμα που μας δίνει ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου.
Θεωρούμε απαράδεκτο γειτονικοί δήμοι να έχουν αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά την ανάληψη χρημάτων για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και ο δικός μας δήμος να μην έχει πετύχει ακόμη αποτελέσματα.
Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της Η.Δ. και της Ε.Η.Δ. εκτός από τα παρακάτω 2:
Αναπροσαρμογή ή μη των συντελεστών καθαριότητας και φωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το 2016.
Έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019.
Στο 1ο θέμα ο Πάνος Κουτσιανάς ζήτησε να μάθει από πού προέρχονται τα περισσότερα 36.200 περίπου τ.χλμ, αν είναι από κατοικίες ή καταστήματα, από πού προέρχονται τα ανείσπραχτα βεβαιωμένα δημοτικά τέλη ύψους 1.062.000 ευρώ και του απαντήθηκε ότι τα τετραγωνικά αναφέρονται κυρίως σε καταστήματα ενώ τα ανείσπραχτα δημοτικά τέλη αφορούν κυρίως τη ΔΕΗ και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν. Για το ίδιο θέμα ο Πάνος Κουτσιανάς είπε ότι είναι θετικό για την αρμόδια υπηρεσία η σύνταξη του πίνακα, δείχνει σαν καθρέφτης την οικονομική αδυναμία των δημοτών, τα έσοδα για 2014-15-16 είναι 6.500.000 ευρώ, στη φετεινή εισήγηση υπάρχει πρόβλεψη για μη είσπραξη τελών ποσού 840.000 ευρώ, παλιότερα οι προβλέψεις δεν ξεπερνούσαν το 2% ενώ φέτος φτάνουν το 12,5%, άρα τα προηγούμενα χρόνια ήταν λάθος οι προβλέψεις, προτείνουμε μείωση τελών 10% στα καταστήματα, είναι ποσό που φτάνει στα 203.000 ευρώ, το έλλειμμα να καλυφτεί από το πλεόνασμα των 84.000 ευρώ και τη φορολόγηση των υπερμάρκετ, των ΑΤΜ, των οργανισμών κοινής ωφελείας, αυτή είναι η λύση για την ανακούφιση των καταστηματαρχών και όχι οι Λευκές Νύχτες.
Στο 2ο θέμα ο Πάνος Κουτσιανάς είπε ότι το σχετικό πρόγραμμα είναι και αποτέλεσμα των μνημονίων.
Στο θέμα της κατασκευής συνθετικού χλοοτάπητα για το βοηθητικό γήπεδο στο δημοτικό στάδιο Ιλίου ο Γιώργος Χρόνης ρώτησε πόσες φορές έχει γίνει ανακατασκευή, μήπως συμφέρει να μπει φυσικό χορτάρι και ειδικός υπάλληλος του δήμου να το φροντίζει, αν το γήπεδο χρησιμοποιείται μόνο για τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων ή και απλών δημοτών και του απαντήθηκε ότι το έργο γίνεται για 1η φορά και μπορεί να κάνει χρήση του γηπέδου όποιος επιθυμεί.
Στη συνέχεια ακολούθησε ειδική συνεδρίαση με θέμα την έγκριση απολογισμού-ισολογισμού-αποτελεσμάτων χρήσης του δήμου για το 2014 το οποίο και καταψηφίσαμε.

Πιο Δημοφιλή