ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 04 Ιουνίου 2018 Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ
Εκτύπωση

ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!  


Στις 05/11/2015 εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου η εκπόνηση συγκοινωνιακής μελέτης

η οποία επισήμαινε το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλη μας για ύπαρξη δημοτικής συγκοινωνίας. Επίσης πρότεινε τροποποίηση (πύκνωση-επέκταση) των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών 892 και 732 του ΟΑΣΑ και 4 γραμμές: α) Γραμμή 1 για την εξυπηρέτηση συμπολιτών μας ΑμεΑ, με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα τύπου VAN, β) Γραμμή 2 και 3, κυκλικές διαδρομές που συνδέουν τις συνοικίες με το κέντρο της πόλης μας, και γ) Γραμμή Express για τη σύνδεση της κεντρικής Πλατείας Γ. Γεννηματά με το μετρό της Ανθούπολης.

Η συγκοινωνιακή μελέτη περιλάμβανε μια σειρά από αναλύσεις. O συγκοινωνιολόγος εισηγητής, προ-κοστολόγησε την κάθε γραμμή 145.000€ ετησίως (περιλάμβανε την αγορά νέου mini Bus, την συντήρηση και μισθοδοσία ετησίως). Όσο για τη γραμμή ΑμεΑ το όχημα θα ήταν δωρεά! Η Δημοτική Αρχή ισχυρίστηκε ότι «θα ήθελε» να προχωρήσει στην υλοποίηση της συγκοινωνιακής μελέτης, αλλά «δεν μπορεί» λόγω υψηλού κόστους, με αποτέλεσμα η μελέτη να μένει στα χαρτιά! Η συγκοινωνιακή μελέτη προέβλεπε 24 τροποποιήσεις στο οδικό δίκτυο και κατά επέκταση στο Τεχνικό Πρόγραμμα της πόλης μας. 


Αυτές οι παρεμβάσεις δεν εντάχθηκαν ποτέ σε Τεχνικό Πρόγραμμα από το 2015 έως και σήμερα! Αλλά! Η Δημοτική Αρχή, το 2017, προϋπολόγισε ως δαπάνες προβολής και διαφήμισης το ποσό των 132.000€! Ενώ για το 2018 προϋπολόγισε, ως έξοδα δημοσίων σχέσεων, δεξιώσεων και εθνικών εορτών, το ποσό των 121.800€! Τα συμπεράσματα δικά σας! 


Ενημερωτικά, το Τεχνικό Πρόγραμμα των ετών 2017 & 2018 εγκρίθηκε πλειοψηφικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Συγκεκριμένα: 

 Η Δημοτική μας Κίνηση, Ασυμβίβαστο Ίλιον καταψήφισε γιατί α) ενισχύεται η έννοια της ανταποδοτικότητας, β) είναι μη διεκδικητικό προς την Κεντρική Εξουσία και γ) μη συμμετοχικό γιατί πρωτίστως δεν έχει ληφθεί η γνώμη της τοπικής κοινωνίας. 


 Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιζόμενη τις επιλογές της Κυβέρνησης υπερψήφισε – ενέκρινε, μαζί με τη Δημοτική Αρχή, το Τεχνικό Πρόγραμμα γιατί ισχυρίζεται ότι με τη σημερινή Περιφέρεια γίνονται έργα υποδομής και όχι βιτρίνας! 


 Η παράταξη της Ν.Δ. απείχε από το Τεχνικό Πρόγραμμα. Αναρωτιόμαστε ποια ντόπια μεγάλα τζάκια θα βόλευε η αποχή από το Τεχνικό Πρόγραμμα;

Πιο Δημοφιλή