ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 11 Απριλίου 2018 Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ
Εκτύπωση

«Μια φωτογραφία ίσον με 1.000 λέξεις λένε και μια βόλτα στις απομακρυσμένες γειτονιές από το κέντρο της πόλης είναι αρκετή...».

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ιλίου δουλεύουν

στο «κόκκινο»...Την ώρα που «υποτίθεται» ότι αφιερώνεται χρόνος και σπουδή για την υπόθεση των απορριμμάτων, η πόλη εκτός κέντρου τον τελευταίο καιρό...είναι βρώμικη.

Εικόνες που όπως φαίνεται, διαψεύδουν τον Δήμαρχο που «σκίζει» τα ιμάτιά του ότι ο Δήμος Ιλίου είναι από τους πιο καθαρούς, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας  που μάλλον δεν έχει εικόνα και αίσθηση της πραγματικότητας.

Ίσως δεν έχουν αντιληφθεί κάποιοι, ότι οι ψήφοι δεν είναι σάρωθρα και οι ψηφοφόροι δεν είναι κάδοι να «καταπίνουν» την απραξία και την αναποτελεσματικότητα στον τομέα αυτό, ενώ δεν μπορεί να «συγκινείς» τα πλήθη με λόγους όπως : «Η πόλη δεν βρωμάει και δεν θα βρωμίσει...» και την ίδια ακριβώς ώρα η πόλη εκτός κέντρου να βρωμάει!

Δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια και πεζοδρόμια μίνι «ΧΑΔΑ» (χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων), έχουν κατακλύσει γειτονιές του Δήμου Ιλίου εκτός κέντρου πόλης, που έχουν διάχυτη και σχεδόν μόνιμη την απαίσια ρύπανση. Σε έκταση και βαθμό, που αν συνεχιστεί αυτό δύσκολα θα διορθωθεί, δεδομένου ότι έρχονται και «δύσκολες» μέρες, επειδή η Δημοτική Αρχή φαίνεται δεν έχει τον έλεγχο, την στιγμή μάλιστα, που πρέπει να υλοποιήσει και το πρόγραμμα «Διαλογή στην πηγή» βάση του νέου ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων). Θα το κάνει;  Η θα μείνει πίσω στην υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων;  Ένας τομέας, που υποχρεώνει την Δημοτική αρχή Ιλίου σε άμεσες διορθωτικές κινήσεις και σε επίπεδο στρατηγικής στο θέμα καθαριότητας.

Βέβαια υπάρχει ο προβληματισμός, επειδή ο Δήμος Ιλίου δεν έχει κάνει ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων και συνεχίζει να διατηρεί λίγα και απαρχαιωμένα οχήματα, ξοδεύοντας παράλληλα τεράστια ποσά για την συντήρησή τους (βλάβες - επισκευές) την στιγμή που διατυμπανίζει παντού, ότι είναι οικονομικά υγιείς. Αφού λοιπόν ο Δήμος είναι οικονομικά υγιείς, γιατί δεν προχωράει στην ανανέωση του «στόλου» της καθαριότητας; Μήπως, στο πίσω μέρος του μυαλού κάποιων, υπάρχει ο σχεδιασμός σταδιακής απαξίωσης της καθαριότητας του Δήμου Ιλίου, ώστε η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο και να δοθεί με ευκολία η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες;

Πετυχημένη «συνταγή», που έχει εφαρμοστεί και από άλλους Δήμους...

Δείτε στις φωτογραφίες ένα μικρό απάνθισμα σκουπιδιών από διάφορα σημεία του ανοιξιάτικου Δήμου Ιλίου.

Α.Δ

Πιο Δημοφιλή