ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ
Εκτύπωση

Βίλλα Κωνσταντινίδη: Ένα αναξιοποίητο δημοτικό ακίνητο μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, που βρίσκεται στην περιοχή της Ραδιοφωνίας.

Αγοράστηκε το 2001 από το Δήμο έναντι 81.000.000 δραχμών για να αναπαλαιωθεί το παραδοσιακό αρχοντικό και να λειτουργήσει σαν χώρος πολιτισμού. Ο χώρος αυτός δεν επισκευάστηκε και δεν αξιοποιήθηκε ποτέ. Μάλιστα, πολλά χρόνια αργότερα, το 2014, ο Δήμαρχος Ζενέτος, σε δημοτικό συμβούλιο ισχυρίστηκε πως το αρχοντικό έχει πολλά προβλήματα, πρέπει να κατεδαφιστεί και στη θέση του να κατασκευαστεί ένα ακριβές αντίγραφο.
Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας: Η νέα δράση του ΕΠΑνΕΚαπευθύνεται στους ΟΤΑ α’ βαθμού της χώρας και στοχεύει στην ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με την κατάλληλη διαμόρφωση των κτιρίων εσωτερικά και εξωτερικά και την εφαρμογή της νέας τους χρήσης, θα πρέπει να επιτευχθεί η επανάχρησή τους και η λειτουργική επανένταξή τους στον ιστό της πόλης, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση των αστικών περιοχών. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης είναι ύψους 50.000.000 ευρώ. Παλιά κτίρια – νέα χρήση για την πόλη και τους πολίτες: Η ανάγκη διάσωσης και αξιοποίησης κάθε δημοτικού ακινήτου προς όφελος το πολιτών και της τοπικής κοινωνίας είναι απολύτως επιτακτική. Η μέχρι σήμερα εγκατάλειψή της Βίλλας Κωνσταντινίδη, η χαρακτηριστική ολιγωρία και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής, αντανακλά με τον πιο σαφή τρόπο την αντίληψή της για τον πολιτισμό, την ιστορία και την αρχιτεκτονική. Ως “Αλληλέγγυα Πόλη”, προτείνουμε να εξετάσει ο Δήμος το ενδεχόμενο να εντάξει στην παραπάνω δράση το έργο της αναστήλωσης της Βίλλας Κωνσταντινίδη προκειμένου να γίνει χώρος πολιτισμού και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Παρατίθενται βασικές πληροφορίες για τη νέα δράση του ΕΠΑνΕΚ: Sunopsh_ota

Πιο Δημοφιλή