ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 09 Ιουνίου 2017 Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ
Εκτύπωση

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου( 1-6-2017 )
Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης < Ασυμβίβαστο Ίλιον >

Την Πέμπτη 1-6-2017 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιλίου.


Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής μας παράταξης. Σε παρένθεση οι απαντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής.
Με ομόφωνο ψήφισμα στις 27/04/2016, μετά από παρέμβαση κατοίκων-γονέων από την Αγ. Νικολάου 103, δεσμευτήκατε ως Διοίκηση και Δημοτική Αρχή σε 2 πράγματα:
1. Παρέμβαση του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης του Δήμου, να ελέγξει τη νομιμότητα όλων των υφιστάμενων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιλίου και να προβεί στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για όσες από αυτές διαπιστωθούν ότι είναι παράνομες.
2. Διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή κατοίκων σε αυτήν, με σκοπό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να αλλάξει ο ισχύων νόμος προς όφελος της δημόσιας υγείας.
Στις 12/05/2016, αναγκαστήκατε να αναγνωρίσετε την εγκυρότητα του εγγράφου της πολεοδομίας που σας προσκόμισαν οι κάτοικοι, της Αγ Νικολάου, όπου διαβεβαίωνε ρητά ότι δεν έχει εκδώσει πολεοδομική άδεια. Δεσμευτήκατε ότι με τη πρώτη ευκαιρία, όταν τελειώσει η αποχή των Δικηγόρων, τότε θα κατατεθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.
Η αποχή των δικηγόρων τελείωσε το καλοκαίρι του 2016. Στις 10/11/2016, σε ερώτηση μας α) αν κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα, και β) ότι υπάρχει έγγραφο της Πολεοδομίας από το 2013 που χαρακτηρίζει τη κεραία αυθαίρετη, απαντήσατε ότι οι ερωτήσεις μας δεν έχουν νόημα, γιατί η η Πολεοδομία ζητάει τη συνδρομή του Δήμου για την υλοποίηση της κατεδάφισης και επομένως δεν έχουν νόημα οι ερωτήσεις μας …….
Το συμπέρασμα Δήμαρχε είναι ότι ενώ γνωρίζατε από το 2013 ότι η κεραία είναι αυθαίρετη στείλατε μια «βίβλο» για να πείσετε τους κατοίκους ότι εξαντλήσατε τα νομικά περιθώρια.
• Το σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι σας παρέδωσαν μαθήματα αγωνιστικότητας την άνοιξη του 2016, όταν ξηλώθηκαν τα καλώδια.
• Σας παρέδωσαν όμως και μαθήματα νομικής και θεσμικής διεκδίκησης για τα οποία εσείς, ως Δημοτική Αρχή ολιγωρείτε! Για αυτό είστε υπόλογοι! Και είστε υπόλογοι είτε γιατί δεν θέλετε είτε γιατί δεν μπορείτε!!
Έστω και τώρα μετά την υποβολή αναστολής της Vodafone έχετε μια τελευταία ευκαιρία να κάνετε ένα από τα τόσα που έχετε δεσμευθεί! Ασφαλιστικά μέτρα με προσωρινή διαταγή διακοπής λειτουργίας. Έχετε κάθε έννομο συμφέρον.
Θα τα κάνετε ;
( Οι εταιρείες δρουν ανεξέλεγκτα, καμουφλάρουν τις κεραίες ώστε να μη φαίνονται. Έχουμε πιστοποιημένο μηχάνημα με εκπαιδευμένο υπάλληλο για τη μέτρηση της ακτινοβολίας. Και αυτό γιατί υπάρχει καχυποψία από κάποιους για τις μετρήσεις που κάνει η εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών. Έχουμε μόνιμους σταθμούς μέτρησης που ο ένας είναι στο 25ο δημοτικό. Όλες οι μετρήσεις φαίνονται on line στην ιστοσελίδα μας. Ο κ. Λιόσης στο προηγούμενο συμβούλιο σας ενημέρωσε αναλυτικά για τα βήματά μας. Ήμαστε συγκρατημένοι για την κατεδάφιση της κεραίας καθώς γνωρίζαμε εκ πείρας-π.χ. Λ. Πετρουπόλεως- ότι οι εταιρείες προσφεύγουν με αιτήσεις αναβολών εκτέλεσης των αποφάσεων. Σε αντίθεση με την < ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ > που έβγαλε ανακοίνωση. Δε χρειάζονται φωνές και ουρλιαχτά. Όσοι υπηρετούν το σύστημα σήμερα εμφανίζονται τιμητές της υγείας. Να πείσουν την κυβέρνησή τους να τα αλλάξουν όλα με έναν νόμο. Είχαμε επισκεφτεί τον κ. Σπίρτζη. Ήσαστε κι εσείς κ. Κουτσιανά και δε θυμάμαι ποιος άλλος. Να ξαναπάμε αν είναι. Από ό,τι δεσμεύτηκαν δεν έκαναν τίποτα. Εμείς κάνουμε και με το παραπάνω ενέργειες. Η πολιτεία τι κάνει; Μας μαλώνουν κιόλας. Όταν ήταν να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα ήταν η απεργία των δικηγόρων. Όταν τελείωσε η απεργία είχε βγει η απόφαση της κατεδάφισης. Οπότε δεν είχαν νόημα τα ασφαλιστικά. Την επόμενη, που μας κοινοποιήθηκε η αίτηση της εταιρείας για αναστολή της κατεδάφισης, κάναμε αίτηση σε όλους τους φορείς για απόρριψη της αναστολής της κατεδάφισης. )
Βρίσκεται στα χέρια μας ένας φάκελος μέλους της Ένωσης Λιοσιωτών Ιλίου, που αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα και σε θέματα καλπονοθείας. Γνωρίζετε το θέμα ή να μας ενημερώσει σχετικά το μέλος της ένωσης;
( Επειδή μόλις τώρα παραδόθηκε η επιστολή σε όλους μας, να ενημερωθούμε και να μας ενημερώσει το μέλος σε επόμενη συνεδρίαση. )
Ο κ. Κανελλόπουλος από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ωρυόταν να μη μιλήσει ο κ. Κουτσιανάς, καθώς έλεγε ότι αυτά τα θέματα δεν είναι της αρμοδιότητας του συμβουλίου για να λάβει την απάντηση από τον κ. Δεύτο ότι από τη στιγμή που επιχορηγούμε τους συλλόγους είναι θέμα του συμβουλίου.
Να δοθεί ο λόγος στους γονείς του 25ου δημοτικού σχολείου Ιλίου που θέλουν να μιλήσουν για προβλήματα του σχολείου τους( μόνωση ταράτσας σχολείου που σχετίζεται με τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, δημιουργία αίθουσας για το τμήμα ένταξης, κεραία κινητής τηλεφωνίας απέναντι από το σχολείο τους ).
( Τα θέματα δεν άπτονται του δημοτικού συμβουλίου, είναι αρμοδιότητας άλλων φορέων ).
Οι παραπάνω ερωτήσεις έγιναν από τον Πάνο Κουτσιανά.
Στη συνέχεια οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας αποχώρησαν από την αίθουσα και δεν ήταν παρόντες στην παρουσίαση των υπόλοιπων θεμάτων του συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς δε δόθηκε ο λόγος στους κατοίκους. Ο Πάνος Κουτσιανάς τόνισε ότι η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει επιλεκτικά κάθε φορά σε ποιους κατοίκους θα δώσει τον λόγο. Σε 10 τουλάχιστον συνεδριάσεις στο παρελθόν έχει δοθεί ο λόγος σε κατοίκους για τις κεραίες. Γιατί όχι και σήμερα; Την προηγούμενη Τετάρτη ακούσαμε τους εκπροσώπους των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων. Σήμερα γιατί δεν ακούμε τους εκπροσώπους του 25ου δημοτικού;
Ακολούθησαν γεγονότα που δεν τιμούν το δημοτικό μας συμβούλιο, καθώς οι κάτοικοι δέχτηκαν βίαιη επίθεση για να αποχωρήσουν από το συμβούλιο. Για αυτά τα γεγονότα η παράταξή μας θα βγάλει ανακοίνωση-καταγγελία.

Πιο Δημοφιλή