ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 13 Απριλίου 2017 Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ
Εκτύπωση

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου( 6-4-2017 )

Την Πέμπτη 6-4-2017 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου.
Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή από

τους δημοτικούς συμβούλους του ΑΣΙ. Σε παρένθεση οι απαντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.
Στις 4-4-2017 παραλάβατε έγγραφο από την Προϊσταμένη του 24ου Νηπιαγωγείου Ιλίου, όπου γινόταν αναφορά για ατύχημα παιδιού και για ενέργειες της μητέρας του, που ήθελε να αναδείξει, ως ακατάλληλα και επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, τα κτίρια των νηπιαγωγείων( 24ο-25ο-29ο ), που στεγάζονται σε χώρους του παλιού Μουσικού Γυμνασίου Ιλίου. Θέλουμε την άποψή σας για την καταλληλότητα των κτιρίων. Επίσης έχοντας γνώση όλων των σχετικών εγγράφων, που κατά καιρούς έχουν στείλει τα νηπιαγωγεία για αποκατάσταση ζημιών και βελτίωσης των εγκαταστάσεων, να μας πείτε τι από αυτά έχετε αποκαταστήσει. Να υπάρξει άμεση επίσκεψη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου στα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία, να γίνει καταγραφή όλων των προβλημάτων και άμεση επέμβαση, ώστε οι συγκεκριμένοι χώροι να γίνουν λειτουργικοί και ασφαλείς για τους μαθητές. ( Όταν έγινε η μεταφορά των νηπιαγωγείων στον συγκεκριμένο χώρο, έγινε πρακτικό καταλληλότητας, που υπεγράφη από πολλούς φορείς, το ατύχημα έγινε, υπήρξε αυτοψία μηχανικού μας που έδειξε ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνα σημεία, ούτε υπήρξε πριν το ατύχημα έγγραφο από το νηπιαγωγείο για αποκατάσταση ζημιών. )
Οι κάτοικοι στην οδό Προποντίδας διαμαρτύρονται, καθώς ο δρόμος τους είναι η μοναδική είσοδος για να εισέλθουν οι οδηγοί στην Παλατιανή στο τέλος της Λ. Πετρουπόλεως. Ζητούν να δοθεί και ένας 2ος δρόμος εισόδου προτείνοντας αυτός να είναι ο 1ος παράλληλος δρόμος, μετά την Προποντίδας, πριν βγούμε στη Θηβών, ισχυριζόμενοι ότι οι κατοικίες στον δρόμο αυτόν είναι ελάχιστες. Όταν είχαμε αποφασίσει την αντιδρόμηση, είχαμε δεσμευτεί ότι θα το βλέπαμε ξανά μετά από 6 μήνες, λαμβάνοντας υπόψη αν εξυπηρέτησε ή όχι. Να γίνει μια επιτροπή που να εξετάσει το θέμα και παράλληλα να υποβληθεί σχετική μελέτη με προτάσεις για τους δρόμους που πρέπει να γίνουν είσοδοι και έξοδοι προς και από την Παλατιανή. Να προηγηθούν συναντήσεις με τους κατοίκους των συγκεκριμένων δρόμων και να καταγραφούν οι απόψεις τους. ( Το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει τη σχετική αντιδρόμηση, δεν την ενέκρινε η Περιφέρεια, θα γίνει η μελέτη με τη συμμετοχή ειδικών συγκοινωνιολόγων, ό,τι μας προτείνουν θα το κυνηγήσουμε ).
Οι παραπάνω ερωτήσεις έγιναν από τον Γιώργο Χρόνη.
Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:
1. Έγκριση διενέργειας, τεχνικών προδιαγραφών, διάθεσης ποσού 30.231,20 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης για την υπηρεσία «Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης “ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ 2017”»
2. Έγκριση οικονομικού απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οικονομικού έτους 2016
3. Έγκριση οικονομικού απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οικονομικού έτους 2016
4. Τροποποίηση της απόφασης για την ανάπλαση της Λ. Αγίου Νικολάου.
Στο 2ο θέμα ο Γιώργος Χρόνης δήλωσε σχετικά:
< Όπως θα θυμάστε, ως παράταξη, είχαμε εκφράσει την αντίρρησή μας να περάσουν στη διαχείριση των ενιαίων σχολικών επιτροπών του δήμου μας, τα αποθεματικά των σχολικών μονάδων με την εφαρμογή του Καλλικράτη το 2011. Είχατε απαντήσει ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά γιατί θα υπήρχαν κυρώσεις. Διαπιστώσαμε, όμως, ότι υπήρξαν δήμοι, που δεν προχώρησαν σε παρόμοια κίνηση, χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις. Ξαναβάλαμε το θέμα επιστροφής των αποθεματικών. Δεσμευτήκατε να γίνει μελλοντικά και αν όχι όλο το ποσό, τουλάχιστον να επιστραφεί ένα μέρος των χρημάτων. 6 χρόνια μετά δεν έχει γίνει τίποτα. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, πέρσι, δεν είχαμε ψηφίσει τον απολογισμό. Το ίδιο θα πράξουμε και φέτος. Σας καλούμε για μια ακόμη φορά να επιστρέψετε τα χρήματα αυτά. Είναι χρήματα των σχολικών μονάδων και είναι ηθικό να τα διαχειρίζονται μόνες τους και όχι ο δήμος. Από τη μία κατηγορείτε την πολιτεία που στερεί χρήματα και πόρους από τον δήμο μας και από την άλλη κάνετε το ίδιο με τα σχολεία. Ειδικά σε μια εποχή, που λόγω των περικοπών των σχολικών επιχορηγήσεων στο μισό, τα σχολεία έχουν γονατίσει, η επιστροφή των χρημάτων είναι επιβεβλημένη. Όπως ζητούμε για μια ακόμη φορά να αναλάβετε τα έξοδα των λογαριασμών Δ.Ε.Η., Ε.Υ.Δ.Α.Π. και θέρμανσης των σχολείων, ώστε οι σχολικές επιχορηγήσεις να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπαιδευτική διαδικασία και προς όφελος των μαθητών >.
Για το ίδιο θέμα ο Πάνος Κουτσιανάς δήλωσε σχετικά:
< Όντως η κυβέρνηση υιοθέτησε το δικό σας παράδειγμα. Όπως εσείς δεσμεύσατε τα χρήματα των σχολικών επιτροπών, έτσι και η κυβέρνηση δέσμευσε τα χρήματα των Ο.Τ.Α.. Για το πρώτο είστε υπερήφανοι, το δεύτερο το καταγγείλατε. Η διαχείριση των χρημάτων να γίνεται από τα σχολεία >.
Στο 4ο θέμα ο Πάνος Κουτσιανάς δήλωσε σχετικά:
< Γιατί συζητείται στα εκτός ημερήσιας διάταξης; Ποιο ήταν το επείγον; Γιατί δεν πάει στην επόμενη τακτική συνεδρίαση ή σε μια ειδική συνεδρίαση; Πόσο είναι σήμερα το πλάτος της λεωφόρου; Υπάρχει αβεβαιότητα στην τοπική κοινωνία και στους επιχειρηματίες, όταν ο δήμαρχος δε δίνει ακριβές χρονοδιάγραμμα του έργου. Ούτε βεβαιώνετε ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα με την πρόσβαση των πελατών σε όλα τα καταστήματα μετά την ανάπλαση. Το είχαμε καταψηφίσει λόγω της αβεβαιότητας αυτής. Δεν επιτυγχάνεται ανάπτυξη. Θα μειωθεί το πλάτος των πεζοδρομίων από την αύξηση του πλάτους για τον ποδηλατόδρομο. Ο δρόμος από 18μ θα γίνει 7.40μ. Θα υπάρξει μείωση των εσοχών και των ζωνών στάθμευσης. Ποιον ωφελεί τελικά το έργο; Στους ποδηλατόδρομους είστε μετεξεταστέοι. Π.χ. στην Έκτορος κανείς δεν τον χρησιμοποιεί. Καμιά σχέση με τους ποδηλατόδρομους άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Δεν έχει προτεραιότητα ο ποδηλάτης έναντι των αυτοκινήτων. Για τους πεζούς από 3μ. αριστερά και 3,5μ δεξιά μένουν 2μ.. Δεν ακούσατε τους κατοίκους, δε θα ωφεληθούν οι πολλοί, αλλά μόνο ο εργολάβος. Είστε της φιλοσοφίας να παίρνουμε έργα και ό,τι να είναι. Δύσκολοι καιροί για τέτοια έργα >.
Στο θέμα: < Έγκριση διενέργειας, πίστωσης και διάθεσης ποσού 12.437,56 € με ΦΠΑ και καθορισμού τρόπου εκτέλεσης για την κατασκευή σκηνικών, λοιπές εργασίες και προμήθεια ειδών για τη θεατρική παράσταση «Ο αφελής» του Δημήτρη Ψαθά από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου > ο Πάνος Κουτσιανάς ρώτησε πόσες παραστάσεις θα γίνουν και αν η θεατρική ομάδα του δήμου συμμετάσχει και σε άλλες εκδηλώσεις και του απαντήθηκε ότι θα δοθούν συνολικά 13 παραστάσεις( 9 στην Αθήνα και 4 στην επαρχία ), ενώ τα έξοδα αφορούν όλο το στήσιμο της παράστασης καθώς και τα μεταφορικά.
Στο θέμα: < Γ΄ αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2017 >
ο Πάνος Κουτσιανάς ρώτησε αν το ποσό των 9.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού για την αίθουσα των εκδηλώσεων αφορά την αγορά ή είναι μια διαφορετική εκτίμηση και του απαντήθηκε ότι υπήρξε μια αρχική πρόβλεψη, έγινε έρευνα αγοράς και έπρεπε η τιμή να αυξηθεί.

Πιο Δημοφιλή