ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2017 Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ
Εκτύπωση

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και τον εντοπισμό πιθανών αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών που μπορεί να εκδηλώσουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας,

ο Δήμος Ιλίου υλοποιεί για δεύτερη χρονιά Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς του Σταθμούς, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρώιμης Παρέμβασης του Ιδρύματος Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος».
Για τη διεξαγωγή του προγράμματος, συμμετέχουν οι γονείς και το σύνολο των Παιδαγωγών των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, συμπληρώνοντας ειδικά ερωτηματολόγια σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών, τα οποία στη συνέχεια αξιολογούνται από ειδικούς επιστήμονες και στην περίπτωση που προκύψει θετική ανίχνευση, δίδονται οι απαραίτητες οδηγίες για τον τρόπο αντιμετώπισης και τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
« Στους Παιδικούς μας Σταθμούς παράγεται ένα υψηλού επιπέδου έργο. Διαθέτουμε ένα άρτια καταρτισμένο παιδαγωγικό προσωπικό. Το πρόγραμμα διατροφής υλοποιείται σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» και περιλαμβάνει τη χρήση βιολογικών προϊόντων. Πραγματοποιείται ιατρική παρακολούθηση των παιδιών από μόνιμο Παιδίατρο και Παιδοψυχίατρο του Δήμου, καθώς επίσης, προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος, σεμινάρια στη Σχολή Γονέων που δημιουργήσαμε, ημερίδες για τη διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού μας και πολλά άλλα.
Με το Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, αξιοποιούμε το ηλικιακό πλεονέκτημα για την ανίχνευση πιθανών αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών, γιατί είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Τα αποτελέσματα του προγράμματος την προηγούμενη χρονιά ήταν εντυπωσιακά και η ανταπόκριση των γονέων πολύ θετική.»

Πιο Δημοφιλή