ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2016 Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ
Εκτύπωση

Με αφορμή την απάντηση του ΕΔΣΝΑ της 30/11/2016 (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) στο  ψήφισμα του Δήμου Ιλίου της 25/11/2016 σχετικά με την ανάγκη αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ,

και ανεξάρτητα από  τις εύλογες αντιρρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε η «υπερψήφιση» του ΠΕΣΔΑ στο  Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της 6/12/2016, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου σημειώνει τα παρακάτω: 
Α.) Θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την αναφορά του δελτίου τύπου του ΕΔΣΝΑ για τη Φυλή και συγκεκριμένα το  ότι «στον νέο σχεδιασμό δεν περιλαμβάνεται καμία νέα μονάδα στη Φυλή και κυρίως δεν προβλέπεται επέκταση  του ΧΥΤΑ στη Γ΄ φάση. Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει με την πλήρωση του υφιστάμενου Β΄ κυττάρου». Και μιας και η  πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ είναι η περιφερειάρχης Αττικής, ο Δήμος Ιλίου αναμένει η συγκεκριμένη πρόταση να  συμπεριληφθεί ρητά ως δέσμευση στον κείμενο του ΠΕΣΔΑ. 
Β.) Το αίσχος της διαιώνισης του ΧΥΤΑ Φυλής δεν γίνεται στη βάση αποφάσεων, σχεδίων και  κειμένων, αλλά αποτελεί την πάγια εύκολη λύση και κατάληξη, καθώς νέοι ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ δεν  χωροθετούνται, δημοτικές υποδομές για αποκεντρωμένη διαχείριση δεν χρηματοδοτούνται, τα ιδιωτικά  συμφέροντα εξακολουθούν να λυμαίνονται την ανακύκλωση ενώ οι Δήμοι φορτώνονται με το κόστος της  συλλογής και μεταφοράς. Τα παραπάνω δυστυχώς διαιωνίζονται με τον νέο ΠΕΣΔΑ.  Γ.) Εάν η δέσμευση για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής δεν αποτελέσει ρητά και κατηγορηματικά τμήμα  του ΠΕΣΔΑ, θα καταστεί μονόδρομος ο γνωστός φαύλος κύκλος: ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει (αν κλείσει) όταν (και  αν) θα έχουν κατασκευαστεί οι νέοι ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ. Δηλαδή μια ακόμη γενιά στη Δυτική Αττική θα γεννιέται και θα  μεγαλώνει ως πολίτες β κατηγορίας. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν αντί να ληφθούν όλα τα μέτρα και οι  πρόνοιες για το αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης, προβλέπεται από τον νέο ΠΕΣΔΑ γιγαντιαία επέκταση του  ΕΜΑΚ Φυλής, αλλά και νέα μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων της εταιρείας WATT ΑΕ, μέσα στην εγκατάσταση  της Φυλής. 
Δ.) Τέλος, σε ότι αφορά τα Σχέδια Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων, τα ερωτήματα που πρέπει να  απαντηθούν είναι: 
 Γιατί δεν χρηματοδοτούνται οι δήμοι για υποδομές στην κατεύθυνση της αποκεντρωμένης διαχείρισης; 
 Ποιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης που προσκαλεί για χρηματοδότηση έργων διαχείρισης  σύμμεικτων, αποτρέποντας και αποκλείοντας στην πράξη την προδιαλογή και την αποκεντρωμένη  υποδομή; 
Ε.) Εξακολουθούμε και ζητάμε: 
1. Ανακύκλωση στην πηγή, για εξοικονόμηση πόρων και για την προστασία του περιβάλλοντος. 
2. Αποκέντρωση και δίκαιη κατανομή των εγκαταστάσεων σκουπιδιών σε όλη την Αττική. 
3. Να κλείσει οριστικά κάθε εγκατάσταση στη Φυλή.

Πιο Δημοφιλή