Στο πολιτιστικό κέντρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το οποίο παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός,

πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του παιδικού σταθμού Ουράνιο Τόξο της κ. Χριστίνας Αναλυτή που βρίσκεται στη Χαλκίδα.

Τα παιδιά συνοδεύτηκαν μόνο από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους και στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά τους απένειμαν επαίνους για την προσφορά τους στον πολιτισμό και τη διατήρηση της Ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας. Ήταν μια πρωτοβουλία της υπεύθυνης της εορταστικής εκδήλωσης Ευβοιώτισσας συγγραφέως κ. Καλλιόπης Γιαννάκου, η οποία μαζί με το θίασο της Θεατρικής Ομάδας Κανέλα, έπαιξαν τη Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Η Καλικαντζαρούλα των Χριστουγέννων».

Τα παιδιά αφού παρακολούθησαν την παράσταση, στη συνέχεια φόρεσαν σκούφους, γάντια και ποδιές μαγειρικής και έφτιαξαν μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης γιορτινά μελομακάρονα. Η εκδήλωση έκλεισε με τον ηθοποιό Μιχάλη Άνθη ο οποίος τραγούδησε ένα τρυφερό τραγούδι όπου όλα τα παιδιά κάνοντας μια μεγάλη αγκαλιά το σιγοτραγούδησαν κι έπειτα χόρεψαν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Όλα τα παιδιά κεράστηκαν γλυκά και απόλαυσαν αναψυκτικά από τον παιδικό μπουφέ που είχε στηθεί για το τέλος της εκδήλωσης.

Κρικόρ Τσακιτζιάν