ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 02 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
Εκτύπωση

Κατέθεσε τελικά έπειτα από την αναβολή που είχε πάρει ο π. Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας για την υπόθεση (ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου),

ο οποίος έχει κριθεί ένοχος μετά από δική του παραδοχή, ενώ έχει καταδικαστεί και σε διετή φυλάκιση, η οποία προστέθηκε στην εξαετή ποινή φυλάκισης που ήδη εκτίει μετά από καταδίκη του για την υπόθεση ΣΑΠΑ ( υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου). 

Στο πλαίσιο της εξέτασης του, ο Σάββας Βέργας κατέθεσε στο Δικαστήριο την εκούσια κατάθεση του στις ανακριτικές αρχές στις 25 Μαρτίου 2016 στην οποία παραδέχτηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση. Στην κατάθεση του, την οποία και διάβασε ο κ. Βέργας, εξηγεί ο ίδιος ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση του ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου, είχε πρόθεση να πει την αλήθεια και να συνεργαστεί με τις αρχές για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.  Ο κ. Βέργας συνέχισε λέγοντας, ότι για την περίοδο τότε είχε συναντήσεις στη Λευκωσία όπου έπαιρνε τα διάφορα ποσά, βέβαια πάντα σε μετρητά, ενώ ο ίδιος βάσει της συμφωνίας που είχε γίνει, έδινε αυτά που αναλογούσαν στην υπόλοιπη ομάδα. Ο π. Δήμαρχος Πάφου παραδέχτηκε για άλλη μια φορά, ότι ο ίδιος πήρε για προσωπικό του όφελος, το συνολικό ποσό των €110.000 και ακόμη €35.000 ως χορηγίες για την Αθλητική Ένωση Πάφου τα οποία ο ίδιος έδωσε στο Σωματείο λέγοντας ότι ήταν εισφορές από εργολάβους που συνεργάζονταν με τον Δήμο Πάφου.  
Ο Σάββας Βέργας παραδέχτηκε επίσης, ότι για δικό του όφελος και απ’ ότι θυμάται, έχει πάρει  σε μίζες τα ποσά των €130.000 και €20.000 τα οποία ήταν εισφορά για την προεκλογική του εκστρατεία στις Δημοτικές Εκλογές του 2011.  Στη ερώτηση πώς προέκυψε  να συμπεριληφθούν συγκεκριμένα άτομα τα οποία θα έπαιρναν μέρος της μίζας, ο κ. Βέργας είπε ότι αυτό έπρεπε να γίνει για να μπορέσουν να έχουν την πλειοψηφία στο Συμβούλιο Διαχείρισης του ΧΥΤΑ για να έχουν και την υποστήριξη από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών με δεδομένο ότι σε όλες τις συνεδρίες του Συμβουλίου συμμετείχε πάντα εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωπος του Έπαρχου, των οποίων η άποψη ήταν ιδιαίτερα βαρύνουσα και εξηγεί : «Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών για να ψηφίσουν τις εισηγήσεις που έμπαιναν, πάντα ήθελαν να ακούσουν την άποψη των εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών», ενώ είπε εξηγώντας, ότι σε αυτό το πλαίσιο θεώρησαν ότι θα ήταν βοηθητικό να γίνει αυτή η κατανομή (της μίζας) για να υπάρχει η στήριξη των εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών.  
Σε ερώτηση αν ο ίδιος διερεύνησε αν όντως οι υπόλοιποι έπαιρναν το μερίδιο που τους αναλογούσε, ο κ. Βέργας είπε ότι σε τέτοιες υποθέσεις δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια έρευνα, πρόσθεσε ωστόσο ότι στις συνεδρίες που γίνονταν, πράγματι είχαν την υποστήριξη των εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών σε καίρια ζητήματα αλλά και πως του επιβεβαίωναν ότι γινόταν η κατανομή που είχε συμφωνηθεί.  Σε άλλη ερώτηση αν κρατούσε σημειώσεις για τα ποσά που έλαβε ως μίζες ο κ. Βέργας είπε ότι αυτά τα ποσά τα διαχειρίστηκε με μεγάλη αφέλεια και δεν είχε κρατήσει καθαρές σημειώσεις για τα ποσά αυτά.  Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η κυρίως εξέταση και η διαδικασία αντεξέτασης του Σάββα Βέργα αναβλήθηκε για τις 2 Νοεμβρίου στις 9:30 το πρωί.  Επίσης, το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η δικάσιμος που ήταν προγραμματισμένη για τις 6 Νοεμβρίου ακυρώθηκε.

Πιο Δημοφιλή