ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 30 Αυγούστου 2017 Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
Εκτύπωση

Το θράσος, η υστεροβουλία, οι απίστευτα πονηρές μεθοδεύσεις και η πλήρης απαξίωση κάθε θεσμού  χαρακτηρίζει την λειτουργία του ΕΣΔΝΑ.

 

 

Κάτι, που σε αυτό τον βαθμό τουλάχιστον, δεν έχει συμβεί ποτέ από την έναρξη της λειτουργίας του. Οι Δήμοι – μέλη και «χρηματοδότες» του, δεν ενημερώνονται για τις αποφάσεις του. Συνέπεια αυτού είναι, να μην ενημερώνονται και τα Δημοτικά Συμβούλια άρα να μην λαμβάνουν τις αναγκαίες αποφάσεις  που εκφράζουν την βούληση του κάθε Δήμου.

 

Γράφει ο Αντώνης Δεωνάς

 


Το θέμα της μελέτης των λατομείων ξεχείλισε το ποτήρι και ξεπέρασε κάθε όριο θράσους και απαξίωσης των θεσμών. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν ενημερώθηκε, κανένα δεν πήρε απόφαση. Το απίστευτο; Η ίδια ακριβώς «λογική» εφαρμόζεται και στην Εκτελεστική Επιτροπή αλλά και στο  Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου !!

 


Σε κρίσιμες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, τα πρακτικά που κρατούνται από τις συζητήσεις των θεμάτων δεν αντιπροσωπεύουν τις αποφάσεις αφού άλλα λέγονται, άλλα προτείνονται, άλλα αποφασίζονται και άλλα γράφονται στα τελικά κείμενα!! Αυτό συνιστά ανήκουστη μεθόδευση και προκλητική απαξίωση των θεσμών και των οργάνων τους. Με λίγα λόγια συνιστά παραβίαση κάθε δημοκρατικού κεκτημένου. Ευτυχώς που για το θέμα αυτό, μέλη της εκτελεστικής επιτροπής έχουν ήδη προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και περιμένουμε με αγωνία τις αποφάσεις της.

Η καταγγελία του Ανδρέα Βαρελά, Αντιδήμαρχου του μεγαλύτερου Δήμου της Περιφέρειας Αττικής, δηλαδή της Αθήνας, στην οποία όπως ήταν αναμενόμενο μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμιά απάντηση, τα λέει όλα: «Ο ΕΣΔΝΑ έχει υποστεί μεγάλη απαξίωση και στην ουσία κουμάντο κάνει ο Ιατρού με την Μπιζά - Μπιζάς».

Με αυτό φαίνεται να συμφωνεί και ο κύριος Ιατρού, ο οποίος - σύμφωνα πάντα με δικές του δηλώσεις - παρουσία και της κυρίας Δούρου, διατείνεται ότι αυτός είναι που κάνει το «γενικό κουμάντο», ότι αυτός είναι υπεύθυνος για τον περιφερειακό σχεδιασμό, από την εκπόνηση μέχρι και την υλοποίησή του….

Κάπως έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί και η λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που ακολουθείται τελευταία. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η εν κρυπτώ λειτουργία του Συνδέσμου, η αδιαφάνεια απέναντι στα μέλη του και η πλήρης και προκλητική απαξίωσή τους! Τέτοιες λογικές βέβαια, είναι το λιγότερο αστείες αφού τελικά, τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό.

Τα έργα Διαχείρισης Απορριμμάτων αργά ή γρήγορα θα υλοποιηθούν και αναγκαστικά θα πρέπει να γίνουν γνωστά στους δημότες και στα Δημοτικά Συμβούλια , στα οποία θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις , προκειμένου να υπάρξει θεσμική και κοινωνική αποδοχή.

Αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, ο Σταύρος Ιατρού ως πρώην Δήμαρχος Κερατέας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ως πρώην Δήμαρχος Καλυβίων, οι οποίοι κατάφεραν από κοινού, να ακυρώσουν το ΧΥΤΥ στην Κερατέα και να το αντικαταστήσουν με εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στις Φοβόλες στη βιομηχανική περιοχή της Κερατέας. Και οι δύο κύριοι, παίζοντάς το «κουτοπόνηροι» δεν το περιέλαβαν στον Περιφερειακό Σχεδιασμό...λες και με τον τρόπο αυτό μπορούν να καταργήσουν τον νόμο.

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ο οποίος στο παρελθόν επισκέφθηκε την Κερατέα, παίζοντας τον ρόλο του χιλίαρχου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το ονόμασε Γαλατικό χωριό. Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Περιφερειάρχης και βέβαια, ο «κινηματίας» Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, ο οποίος ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, ήταν πρωτεργάτης στις κινητοποιήσεις για το Μελετάνι ώστε να παραμείνει δάσος και να μην γίνει χώρος διαχείρισης απορριμμάτων και πολύ περισσότερο χώρος διαχείρισης τοξικών αποβλήτων.

Όλα τα παραπάνω και ιδιαίτερα η εν κρυπτώ λειτουργία του Συνδέσμου δημιουργούν τεράστιες και απολύτως δικαιολογημένες ανησυχίες, οι οποίες εμμέσως πλην σαφώς αναδεικνύουν ότι οι δήθεν «αρμόδιοι» δεν έχουν σκοπό να κάνουν τίποτα απολύτως μέχρι το τέλος του 2019!!! Οι τακτικές τους δε αποδεικνύουν ότι τελικά, αυτό είναι που κόπτονται να κρύψουν!!

Πιο Δημοφιλή