Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. μετά από σήμα που έλαβαν

το βράδυ της Δευτέρας (26/02/2024) για πυροβολισμούς στο Βλυχό στα Μέγαρα, έσπευσαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν στον περιβάλλοντα χώρο νεοαναγειρόμενης οικοδομής, τέσσερα άτομα ηλικίας 26, 39, 44 και 48 ετών, που έφεραν όπλα και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή του 48χρονου βρέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα 10 φυσιγγίων, και στην κατοχή του 26χρονου πιστόλι με γεμιστήρα 13 φυσιγγίων και νάιλον σακούλα που περιείχε 39 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος. Ο 44χρονος κατείχε πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων και νάιλον σακούλα με 33 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος. Δίπλα τους βρέθηκε στο έδαφος οπλισμένη καραμπίνα με 8 φυσίγγια.

Τα άτομα οδηγήθηκαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε μετά την κατάσχεση των όπλων, ένα από τα πιστόλια είχε κλαπεί από αστυνομικό στην Κάλυμνο το 2016.Τα όπλα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.