Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές στα Μέγαρα, για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Εκτός από τους τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 26,28 και 33 ετών,

αναζητείται και 36χρονος συνεργός τους.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται τα εξής:

Ειδικότερα, από τη συνεχιζόμενη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων αναφορικά με τη υπόθεση εντοπισμού αποθήκης στα Μέγαρα, στο εσωτερικό της οποίας αποκρύπτονταν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού (Σχετικό το από 13-7-2018 Δελτίο Τύπου), προέκυψε ότι οι δράστες συνέχιζαν την εγκληματική τους δραστηριότητα σε άλλη αποθήκη στην ίδια περιοχή.

Την 22-10-2018, περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν τους ανωτέρω να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και να εξέρχονται από περιφραγμένη αποθήκη. Άμεσα το ακινητοποίησαν και σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό της αποθήκης, μαζί με ομάδα αστυνομικών του Τ.Α. Μεγάρων που ειδοποιήθηκε, βρέθηκε φορτηγό όχημα έμφορτο με λαθραία τσιγάρα.

Συνολικά στον χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -320.000- πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τον νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης τσιγάρων
  • Ένα (1) Ι.Χ φορτηγό αυτοκίνητο
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • Ένα (1) ανυψωτικό μηχάνημα (κλάρκ)
  • Πλήθος πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας

Περαιτέρω, εξακριβώθηκε ότι ενοικιαστής της αποθήκης είναι ο 36χρονος συνεργός τους, ενώ την αρχική αποθήκη είχε ενοικιάσει ο 33χρονος, με τη χρήση πλαστής ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.