Με γνώμονα την αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας

συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον τις παρεμβάσεις με μια σειρά έργων στους χώρους που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του. Στόχος είναι μέσα από μια σειρά συντονισμένων ενεργειών το παραλιακό μέτωπο και συγκεκριμένα οι μαρίνες που ανήκουν στον ΟΛΕ ΑΕ να βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες των δημοτών, των ιδιοκτητών σκαφών αλλά και των επισκεπτών. Πρόκειται για έργα που έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν δραστικά την εικόνα των λιμενικών εγκαταστάσεων του Οργανισμού όπως η ενεργειακή αναβάθμιση Ν. Περάμου και Πάχης Μεγάρων με την ολοκλήρωση έργων αλλαγής ηλεκτροφωτισμού, η τοποθέτηση με «Έξυπνα» ηλιακά παγκάκια σε χώρους αναψυχής και περιπάτου της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος (ΧΖΛ) Ελευσίνας και συγκεκριμένα στη θέση Νέα Μαρίνα.

Ακόμα ένα σημαντικό έργο προστέθηκε πρόσφατα στον προγραμματισμό αναβάθμισης των χώρων του ΟΛΕ ΑΕ που αφορά τη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών της Λιμενικής Εγκατάστασης ΠΑΧΗΣ Μεγάρων, με την ολοκλήρωση των εργασιών, διαγράμμισης, επαναχάραξης και οριοθέτησης νέων θέσεων ελλιμενισμού σκαφών, καθώς και την αρίθμησή τους. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς από την εταιρεία PROFESSIONAL SOLUTIONS P.C με γνώμονα την ασφαλή λειτουργία της λιμενικής εγκατάστασης Πάχης, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών επιτεύχθηκε μια συνολική βελτιωμένη εικόνα των υποδομών του χώρου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών του λιμένα, των δημοτών αλλά και των επισκεπτών που προσέρχονται καθημερινά.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών τόνισε: «Ο δήμος μας καλωσορίζει έργα αναβάθμισης που πραγματοποιούνται για το καλό των δημοτών όσο και των επισκεπτών, ειδικά στο παράκτιο μέτωπο η αρμοδιότητα του οποίου δεν ανήκει στον δήμο μας αλλά στον ΟΛΕ ΑΕ. Ο Δήμος Μεγάρων βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον Οργανισμό χαράσσοντας κοινή γραμμή σε θέματα περιβάλλοντος αλλά και πρωτοβουλίες που αφορούν την περιοχή μας».