Ο πρώην δήμαρχος Φυλής και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μπουραΐμης υποψήφιος Περιφερειακός

Σύμβουλος Δυτικής Αττικής με την Παράταξη του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη «Νέα Αρχή για την Αττική»

Γ. Πατούλης: «Καλωσορίζουμε ένα έμπειρο αυτοδιοικητικό στην ομάδα μας, η οποία καθημερινά ενισχύεται με άξια στελέχη που προσφέρουν εδώ και δεκαετίες στις τοπικές κοινωνίες»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική» Γ. Πατούλης, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητα του Δημήτρη Μπουραΐμη στη Δυτική Αττική. Ο κ. Μπουραΐμης είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Φυλής, ενώ είχε διατελέσει δήμαρχος από το 1999 και επί 15 χρόνια. Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ο Γ. Πατούλης τον καλωσόρισε εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη συμμέτοχή στην παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική «άξιων αυτοδιοικητικών στελεχών, όπως ο Δημήτρης Μπουραΐμης, ο οποίος με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει μπορεί να ενισχύσει την ομάδα μας που έχει όραμά της να πάει την Αττική ακόμα πιο ψηλά», επισήμανε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Με στρατηγικό σχέδιο, όραμα και με νέους συνεργάτες συνεχίζουμε τον αγώνα για να διατηρήσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Αττικής. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και εργαζόμαστε για να περάσουμε σε μια νέα εποχή για την Αττική. Καλωσορίζω το Δημήτρη Μπουραΐμη ο οποίος υπηρετεί πιστά την Αυτοδιοίκηση εδώ και δεκαετίες».

Από την πλευρά του ο κ. Μπουραΐμης αφού ευχαρίστησε το Γ. Πατούλη για τη θερμή υποδοχή προέβη στην παρακάτω δήλωση: Το 1999 εκλέχθηκα Δήμαρχος Φυλής και παρέμεινα σ’ αυτή τη θέση για 15 χρόνια οδηγώντας τον Δήμο Φυλής στην ενοποίηση με τον Δήμο Ζεφυρίου και το Δήμο Άνω Λιοσίων ώστε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος και ισχυρός Δήμος, ικανός να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις ανάγκες μιας νέας εποχής. Αλλά και μετά το 2014 δεν έλειψα ούτε μια μέρα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η καθημερινή, ζωντανή και άμεση δημοκρατία. Είναι η σύγχρονη μορφή του αρχαίου Δήμου. 24 χρόνια υπηρετώ τους συμπολίτες μας μέσα από τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πολλές φορές έχω δεχθεί την ερώτηση γιατί δεν ασχολήθηκα με την κεντρική πολιτική σκηνή και γιατί επιμένω να αφιερώνω όλες μου τις δυνάμεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και απαντώ: τον αληθινό έρωτα δεν τον βρίσκεις, σε βρίσκει. Αυτός ακριβώς ο άμεσος χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι μεγάλες δυνατότητες που δίνει να γίνουν πολλά πράγματα για την καθημερινότητα όλων αλλά, κυρίως, η προοπτική της να αποτελέσει τον κύριο μοχλό ανάπτυξης, προόδου και κοινωνικής συνοχής των τοπικών κοινωνιών κινητοποιούν, εμπνέουν αλλά και ορίζουν τους στόχους μας. Σήμερα, είναι η στιγμή ώστε η εμπειρία και η γνώση 24 ετών ανιδιοτελούς προσφοράς στον Δήμο Φυλής να τεθούν στην υπηρεσία ολόκληρης της Δυτικής Αττικής. Σήμερα, είναι η στιγμή για το επόμενο βήμα γιατί τα κοινά προβλήματα της Δυτικής Αττικής απαιτούν κοινό σχεδιασμό, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα ώστε να δοθούν κοινές λύσεις.

Σήμερα, η Δυτική Αττική βρίσκεται αντιμέτωπη με υπαρξιακά διλήμματα για το μέλλον όλων όσοι μένουμε εδώ κι έχουμε συνδέσει τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας με το μέλλον αυτού του τόπου. Η απάντησή μας σ’ αυτά τα διλήμματα και τις προκλήσεις της εποχής που ανατέλλει πρέπει να είναι μια συλλογική υπόθεση. Η απάντησή μας οφείλει να κινητοποιήσει δυνάμεις από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και διαδρομές αλλά με τον ίδιο στόχο: την πρόοδο και την ευημερία της Δυτικής Αττικής. Η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι στραμμένη στο μέλλον έχοντας όμως ως ασφαλές κριτήριο των συνεργασιών μας, τις πράξεις και το έργο καθενός. Ο Γιώργος Πατούλης έχει τις δυνατότητες, τη θέληση και την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι καιροί. Αντιμετωπίζει τις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και διαδρομές ως μια ευκαιρία ανάπτυξης συνεργασιών και σύνθεσης δυνάμεων που θα υπηρετούν καλύτερα τον κοινό σκοπό. Ας δώσουμε την ευκαιρία που αξίζει η Δυτική Αττική. Ας δώσουμε μια ευκαιρία σε μια ισχυρή συμμαχία αξιών. Δικός μου ρόλος, δική μου αποστολή, δική μου συνεισφορά στην κοινή προσπάθεια είναι η εγγύηση ότι επίκεντρο θα είναι ο πολίτης της Δυτικής Αττικής και οι ανάγκες του.

Δημήτρης Μπουραΐμης

Αρχιτέκτων μηχανικός,

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής

με την «Νέα Αρχή για την Αττική»