Με απόφαση που έχει πάρει η Πολεοδομία Αιγάλεω η οποία έχει αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ,

«κατεδαφίζει» μέρος της παράνομης κατασκευής του Θεαθήναι που βρίσκεται στο Πάρκο Νεολαίας. Όπως έχει πληροφορηθεί η «στήλη», έπειτα από καταγγελία δημότη στην Πολεοδομία για την επικινδυνότητα του κτίσματος, πραγματοποιήθηκαν δυο αυτοψίες στον χώρο και κρίθηκε κατεδαφιστέο μέρος αυτού.

Γεγονός είναι, ότι η απόφαση δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 24/6/2021, και ενώ επισημαίνεται ότι πρόκειται για «ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ», έχει περάσει ένας μήνας και μέχρι στιγμής, ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια κατεδάφισης.

Το θέμα όμως είναι, ότι η Δημοτική αρχή φέρει μεγάλες ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος, αφού όσο αργεί να εκτελέσει την απόφαση της Πολεοδομίας, εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος να πέσουν τα στέγαστρα ανά πάσα ώρα και στιγμή και να καταπλακώσουν παιδιά που πηγαίνουν στο σημείο και παίζουν.

Επίσης, άλλο ένα θέμα που προκύπτει με το Θεαθήναι και είναι πολύ περίεργο αυτό που συμβαίνει, είναι ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου και ενώ έχει βγει η απόφαση της Πολεοδομίας για την κατεδάφιση, στην 8η ΤΑΚΤΙΚΗ –ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, φέρνει ως θέμα στο Νο 10 την «Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκεται στο Πάρκο Νεολαίας Χαϊδαρίου».

Και κάποια ερωτήματα :

-Πως μπορεί να εκμισθώσει ο Δήμος ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ετοιμόρροπο και κατεδαφιστέο) το οποίο είναι παράνομο, στερείται πολεοδομικής άδειας και είναι μέσα σε δασική έκταση;

-Αλήθεια, το υπόλοιπο κτίριο, πόσο στέρεο και ασφαλές είναι;

-Υπήρξε ποτέ πολεοδομική άδεια γι' αυτό το κτίριο, ή, είναι αυθαίρετο εξ αρχής μέσα σε δασική περιοχή;

-Αφού λοιπόν είναι αυθαίρετο, εκτός σχεδίου, μέσα σε δασική περιοχή και δεν υπάρχει περίπτωση να νομιμοποιηθεί, γιατί δεν το κατεδαφίζουν όλο, ώστε να γίνει αποκατάσταση του χώρου;

Δείτε την απόφαση της Πολεοδομίας στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A3%CE%96%CE%9346%CE%A8842-%CE%96%CE%A9%CE%A1?inline=true