Συναντήσεις με τον Σύλλογο Γονέων του 2ου ΓΕΛ, τη Διεύθυνση του σχολείου,

την Ένωση Γονέων και την Γ’ ΕΛΜΕ είχε η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης τις προηγούμενες μέρες.

Παρευρέθηκαν εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Τσιακίλος, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Ξένια Γιώγου, και η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σοφία Απολλωνάτου.

Βασικό περιεχόμενο των συζητήσεων ήταν η πορεία εξέλιξης των εργασιών για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του κτιρίου του 2ου ΓΕΛ.

Τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής ενημέρωσαν ότι το επόμενο βήμα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης της στατικότητας του κτιρίου, είναι ο διαγωνισμός για την εύρεση αναδόχου για το έργο της αποκατάστασης της λειτουργικότητας που περιλαμβάνει μια σειρά εργασίες (τοιχοποιίες, κουφώματα, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, υδραυλικά, διαμόρφωση W.C., κυλικείο, πόρτες στις αίθουσες, κ.ά.).

Να σημειώσουμε πως ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου -με τίτλο: «Εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας των κτιριακών υποδομών του 2ου ΓΕΛ»- ανέρχεται στο ποσό των 710.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος, Σίμος Βαγγέλης, στην επίσκεψή του στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου πρότεινε να ακολουθηθεί η ταχύτερη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την εύρεση αναδόχου για την υλοποίηση του έργου. Παρόλα αυτά η Επίτροπος δεν δέχτηκε ότι πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, κρίνοντας πως η επισκευή του 2ου Λυκείου δεν είναι κατεπείγουσα ανάγκη, οφειλόμενη σε απρόβλεπτα γεγονότα.

Τα στελέχη της Διοίκησης ξεκαθάρισαν πως η Δημοτική Αρχή παραμένει σε επικοινωνία με την Επίτροπο ώστε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη διαδικασία.

Παράλληλα η Τεχνική Υπηρεσία προχωράει στις απαιτούμενες ενέργειες για να ακολουθηθεί η εναλλακτική διαδικασία του διαγωνισμού κατόπιν έγκρισης της μελέτης και των όρων διακήρυξης, που επιβάλλει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να μην χαθεί η χρηματοδότηση.

Τέλος, τόνισαν πως είναι ανάγκη από κοινού ο Δήμος μαζί με τη σχολική κοινότητα και τους γονείς να παλέψουν για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη επίλυση του στεγαστικού ζητήματος του 2ου ΓΕΛ, ώστε μαθητές και καθηγητές να εγκατασταθούν στο φυσικό τους χώρο που είναι το σχολείο τους.