Στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29  Απρίλη αποφασίστηκαν τα μέτρα στήριξης που πρέπει να πάρει ο Δήμος, 

προκειμένου να μην πληγεί για μία ακόμα φορά η λαϊκή οικογένεια, οι  μικροεπαγγελματίες της πόλης καθώς να προστατευτούν οι εργαζόμενοι του  δήμου. Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταθέσει ήδη από τα τέλη Μαρτίου  ένα πλαίσιο με αιτήματα το οποίο υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία του  Δημοτικού Συμβουλίου.  Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:  * Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής των συνδρομών σε όλες  τις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις του Δήμου για όλο το διάστημα  που θα παραμείνουν κλειστοί. 

* Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης  κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα  καταστήματα. 

* Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, καθώς και από την καταβολή  μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν  κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.). 

* Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και  ηλεκτροφωτισμού, φόρος ηλεκτροδοτούμενων, 0,5%) για τα  καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά. 

* Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο,  επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις  τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι  διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

* Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις σε δομές  του Δήμου. 

* Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και  ηλεκτροφωτισμού, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τους  εργαζόμενους που έχουν απολυθεί κατά το διάστημα της πανδημίας. 

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  προκειμένου να στηριχθεί ο Πετρουπολιώτικος λαός όχι μόνο τώρα με την  κατάσταση πανδημίας, αλλά και την επόμενη μέρα που οι συνέπειες της  καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που είναι ήδη εδώ, θα φορτωθούν ξανά  στην πλάτη του λαού.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Βαγγέλης Σίμος

Ανθή Ζορμπά

Λευτέρης Καζαδέης

Θωμάς Κοτσαμπάς

Φάνης Κοτσαμπάς

Νίκος Μαλαθρίτης

Μανώλης Ραγκούσης

Γιώργος Τσιακίλος