Μέσα στο κατακαλόκαιρο η Κυβέρνηση προχωράει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων

δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Με Φ.Ε.Κ. (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης), που δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου, συγχωνεύεται το 1ο και το 16ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης. Ταυτόχρονα μειώνει τμήματα σε δημοτικά σχολεία.

Αυτή η απόφαση, που οδηγεί τους μαθητές να στοιβάζονται σε 26άρια και 27άρια τμήματα, είναι άλλη μια απόδειξη ότι για το Υπουργείο η μόρφωση του λαού αποτελεί κόστος.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εδώ και χρόνια η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ’ Αθήνας όσο και η Διεύθυνση Περιφερειακή Εκπαίδευσης Αττικής έχουν εισηγηθεί την συγχώνευση των εν λόγω νηπιαγωγείων, υλοποιώντας την κατεύθυνση της «εξοικονόμησης» και του «εξορθολογισμού» πόρων.

Αυτή είναι μια πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις βάζοντας τις λαϊκές ανάγκες στο ζύγι του κόστους- οφέλους. Όλα αυτά μάλιστα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης, της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, «Δ. Γληνός».

Ο Δήμαρχος της πόλης, Βαγγέλης Σίμος, μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός, επικοινώνησε με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, τους γνωστοποίησε τις εξελίξεις και έγινε δεκτή η πρότασή του να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα επιβεβαιώσει την απόφασή του οργάνου ενάντια σε κάθε συγχώνευση και προσπάθεια υποβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τα παιδιά της Πετρούπολης.

Η Δημοτική Αρχή απαιτεί, εδώ και τώρα η Κυβέρνηση να ανακαλέσει την συγχώνευση του 1ου και 16ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης και να μην προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων στα Δημοτικά Σχολεία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν:

-Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

-Κανένας μαθητής χωρίς την παράλληλη στήριξη που χρειάζεται.

-Μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, στην Α’  και Β’ Δημοτικού και μέχρι 20 στις υπόλοιπες τάξεις.

-Κανένας μαθητής μακριά από το σχολείο της γειτονιάς του.

Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα είναι δικαίωμα!