Το μήνυμα του Δημάρχου Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμου, για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών:

«"[…] τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό από τη ζωή δεν είναι", Ναζίμ Χικμέτ

Φίλες και Φίλοι

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26/6) δεν είναι "άλλη μια μέρα" με συμβολικό χαρακτήρα, είναι μια μέρα που σηματοδοτεί τον αγώνα για ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.

Ο Δήμος Πετρούπολης έχει ως βασική προτεραιότητα τη νεολαία και πασχίζει καθημερινά, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να της προσφέρει ευκαιρίες να δημιουργήσει, να χαρεί τη ζωή. Βελτιώνουμε τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, παραδίδουμε νέες, ενισχύουμε τις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, παλεύουμε να κάνουμε καλύτερες τις συνθήκες διαβίωσης όλων μας.

Η τοξικοεξάρτηση είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, κατά βάση, είναι κοινωνικές οι αιτίες που οδηγούν στην εμπλοκή με τις ουσίες. Το υπόβαθρο της χρήσης και της εξάρτησης, κυρίως, είναι η ανεργία, η ακρίβεια, η ανασφάλεια, η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών, η συντριβή του δικαιώματος στην αξιοπρέπεια και το όνειρο.

Τα αλλεπάλληλα μνημόνια και η πανδημία οδήγησαν σε κατακόρυφη άνοδο της χρήσης και εξάρτησης από ναρκωτικά, διαπιστώθηκε μείωση στις ηλικίες των νέων που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με αυτά. Η "πόρτα" εισόδου στον κόσμο των ψευδαισθήσεων και της "φυγής" είναι η "αθώα" κάνναβη.

Θεμέλιος λίθος του αφηγήματος περί της "ακίνδυνης" ή ακόμα και χρήσιμης κάνναβης -που προπαγανδίζουν ΕΕ, κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ- είναι οι εκτιμήσεις για ετήσια έσοδα, ως το 2025, περισσότερων από 3 δισ. δολάρια μόνο στην ευρωπαϊκή αγορά και για κέρδη 200 δισ., ως το 2028, των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο κάνναβης.

Βάση και στόχος των πολιτικών που εφαρμόζονται δεν είναι η μείωση της τοξικοεξάρτησης αλλά η ιατρικοποίησή της, με ιδεολογήματα περί "συνετής" χρήσης, "μείωσης των βλαβών" και ανεκτή "λειτουργικότητα" των χρηστών. 

Φίλες και Φίλοι

Οι συναρπαστικές στιγμές, οι πραγματικές συγκινήσεις κρύβονται μέσα στην ίδια τη ζωή και τη συλλογική δράση και όχι στην "ψευδαίσθηση".

Καλούμε κάθε νέα και νέο να μην επιτρέψει να του αρπάξουν το μυαλό και το μέλλον.

Να πει ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά, να πει ΝΑΙ στη ζωή».